Meteorologi na ciklon.si / srednjeročna napoved pravijo, da bo sončno in zelo toplo vreme trajalo še nekaj dni, in sicer do srede. Z nižjo vlago v ozračju bodo ponekod doseženi temperaturni rekordi. Po sredi prihajajo nižje temperature, ni pa še čisto jasno, ali bodo preobrat vremena spremljale padavine.

Vsaj nekaj dni bo še zelo toplo

V ponedeljek bo večinoma sončno, na nebu bo občasno precej visoke koprenaste oblačnosti. Spet bo pihal jugozahodni veter, najvišje temperature bodo med 24 °C in 29 °C. V torek bo večinoma sončno, na nebu bo občasno precej visoke koprenaste oblačnosti. Pihal bo jugozahodni veter, ki bo na severovzhodu okrepljen, najvišje temperature bodo med 24 °C in 29 °C. 

V sredo se bo ohladilo, kaj pa potem?

Za sredino poslabšanje je še precej negotovosti, saj še ni jasno definirano, kaj se bo dogajalo po zlomu fronte na Alpah. Dva vremenska modela kažeta različno dogajanje glede padavin. Tako bo deloma sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo in hladneje, čez dan in popoldne so ponekod možne krajevne plohe. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem proti večeru šibka burja, najvišje temperature bodo med 18 °C in 23 °C.

Jasno je, da bo prva 'vročina' oziroma zelo toplo vreme za april v sredo popustilo. Z okrepitvijo anticiklona od zahoda, ki pa se ne bo povsem razširil nad Srednjo Evropo, je videti, da bi lahko nad nami zapihal severni veter, saj bomo na njegovem vzhodnem robu, pojasnjujejo meteorologi.

V četrtek bo večinoma sončno in toplo, ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, najvišje temperature bodo med 19 °C in 24 °C, na Primorskem do 27 °C. Naslednji vikend bi lahko ponovno imeli lepše vreme s temperaturami nad 20 °C.

Sredi meseca prihaja poslabšanje vremena

Okoli 15.aprila, se pravi naslednji ponedeljek, pa obstaja velika verjetnost poslabšanja z vdorom arktične zračne mase proti jugu, še vedno pa smo v obdobju, ko lahko pride do pozebe, zato bodo meteorologi na ciklon.si / srednjeročna napoved budno spremljali nadaljnji razvoj vremena, so ob tem dodali.