Spomnimo, Slovenski državni holding (SDH) je prejšnji teden vložil predlog za stečaj telekomunikacijskega operaterja T-2, potem ko so pogajanja o vračilu dolga propadla. T-2 se s potezo SDH ne strinja in napoveduje pravni boj, poroča portal Forbes. 

Za zdaj še ni jasno, ali se bo stečajni postopek zares začel. T-2 ima 15 dni časa, da ugovarja na predlog SDH. Če se bo stečaj začel, pa to za naročnike ne pomeni avtomatičnega prenehanja pogodb. T-2 je v petek sporočil, da se s potezo SDH ne strinja in jo ocenjuje kot nerazumno in škodljivo za državo. napovedal je, da se bo proti stečaju boril s pravnimi argumenti.

V preteklosti sta stečaj T-2 že predlagala Telekom Slovenije in DUTB, vendar je T-2 vedno prepričal sodišče, da stečaja ni bilo ali pa je bil ta ustavljen.

Akos: Za naročnike se zaenkrat nič ne spremeni

Na Agenciji za komunikacijska omrežja in storitve RS (Akos) so poudarili, da se do morebitnega oklica stečaja ali drugačnih odločitev sodišča za naročnike T-2 nič ne spremeni.

V primeru stečaja bi o usodi T-2 odločal stečajni upravitelj in sodišče. Možno je, da bi T-2 še naprej ponujal svoje storitve, vendar bi se lahko spremenile lastniške strukture ali pa bi se T-2 prodal drugemu podjetju.

T-2 je bil v stečaju že leta 2014, vendar je takoj dobilo dovoljenje sodišča za nadaljevanje dejavnosti. Za naročnike ni bilo sprememb. Tudi tokrat se agencija Akos ne boji za nemoteno delovanje T-2.