Na eni od njih je vsebina javnega opravičila SD, ki ga mora po sodbi objaviti zaradi svojih zapisov o “ukradeni judovski vili”.

Janša je objavil tri fotografije z izseki sodbe velenjskega okrajnega sodišča iz oktobra lani, ko je sodišče razsodilo, da se mora SDS opravičiti in ji plačati 10.000 evrov. Na prvi je uvod zamudne sodbe, na drugi razsodba, na tretji pa izsek iz sodbe z vsebino javnega opravičila, ki ga je moral glede na odločitev sodišča objaviti na Twitterju. O objavi na Twitterju je sicer prvi poročal portal N1, ki ob tem dodaja, da Janša na ta način opravičila ni zapisal sam, ampak ga je podal z objavo fotografij delov sodbe.

V SD so za STA ocenili, da gre “za klavrno opravičilo, ki pravzaprav ni opravičilo”.

Okrajno sodišče v Velenju je namreč v zamudni sodbi odločilo, da mora Janša zaradi njegovih javnih izjav, povezanih z lastništvom vile na Levstikovi 15 v Ljubljani, kjer ima SD svoj sedež, SD plačati 10.000 evrov odškodnine.

Naložilo mu je tudi, da mora v 15 dneh na Twitterju objaviti uvod in izrek sodbe ter opravičilo z naslednjo vsebino: “Tožena stranka, Ivan (Janez) Janša, se opravičujem tožeči stranki, stranki SD, za moje neresnične zapise na družbenem omrežju Twitter o tem, da SD posluje iz ukradene židovske vile na Levstikovi 15 v Ljubljani. Ta vila ni bila ukradena in je SD lastništvo na njej pridobila na zakonit način.”

STA