Po poročanju Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO) bo danes jasno, pihal bo vzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 26, na Goriškem in v Vipavski dolini ob šibki burji do 28 °C.

Jutri bo sprva še nekaj jasnine, čez dan bo oblačnost naraščala. Popoldne se bodo krajevne plohe začele pojavljati v zahodnih in južnih krajih, zvečer pa tudi drugod. Možne bodo posamezne nevihte. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Jutranje temperature bodo od 7 do 11, na Primorskem do 14, najvišje dnevne od 18 do 23 °C.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo večinoma jasno in čez dan toplo. Pihal bo veter vzhodnih smeri, ob severnem Jadranu šibka burja. Jutri se bo postopno pooblačilo. Popoldne se bodo krajevne plohe začele pojavljati v Alpah in v Gorskem Kotarju, zvečer pa tudi drugod.

V četrtek in petek pričakujemo padavine

V četrtek bo pretežno oblačno s pogostimi krajevnimi padavinami, vmes bodo tudi nevihte. Padavine bodo proti večeru oslabele. Zapihal bo južni do jugozahodni veter. V petek kaže na spremenljivo vreme s padavinami, ki se bodo popoldne razširile nad večji del Slovenije.