V odvetniški pisarni Pirc Musar in Lemut njegove trditve zanikajo. Brecelj pa vztraja, da gre za laž. Od Nataše Pirc Musar pričakuje, da bo zato umaknila svojo predsedniško kandidaturo. Brecelj je v intervjuju za Svet24 na vprašanje, za koga bo volil na predsedniških volitvah, odgovoril, da se bo odločil na podlagi integritete človeka in tega, kaj je ta oseba v življenju počela.

Pričakuje, da bo umaknila kandidaturo

Dodal je, da gotovo ne bo podprl Nataše Pirc Musar. Odgovor je utemeljil z besedami, da je Pirc Musarjeva svoj pravi obraz pokazala, ko mu je pošiljala grozilna pisma, da bo proti njemu ukrepala, ko je sam opozarjal na kriminal in korupcijo v zdravstvu. Za kakšne grožnje je šlo, Brecelj ne pojasni. “Če bo izvoljena – sicer upam, da do tega ne bo prišlo – pa bo poudarjala, kako se bori za javno zdravstvo in ima ničelno toleranco do korupcije. Ampak ona je tam, kjer se ji izplača,” je v intervjuju povedal Brecelj.

Dodal je še, da ima Pirc Musar “moralo po potrebi” in da se mu zdi sramotno, da je njeno kandidaturo podprl Milan Kučan. “Moje mnenje je sicer, da je treba to funkcijo ukiniti, če bo na to mesto izvoljena ona,” je povedal za Svet24. Danes se je na njegove trditve odzvala Pirc Musarjeva. Trdi, da se v medijih iz skupine, ki so jo že do sedaj redno napadali z neresnicami in namigovanji, pripravljajo novi napadi: “Očitno je prvo orodje meni neznanih oseb, ki želijo na vsak način preprečiti mojo kandidaturo za predsednico, gospod Erik Brecelj, nedvomno vrhunski zdravnik in poznavalec zdravstvenega področja.

V odvetniški pisarni smo pred več kot dvema letoma v zastopstvu naših strank naslovili dr. Erika Breclja s pozivom k spoštovanju njihovih pravic. Nikakor ni šlo za grožnje, še manj za moje osebno pisanje njemu. Vsebine pisem žal brez soglasja strank ne morem razkriti, vsekakor pa jo lahko dr. Brecelj in ga k temu pozivam,” je v današnjem odzivu zapisala Pirc Musarjeva. Dodala je, da od kandidature ne bo odstopila: “Prvič zato, ker nisem nikomur grozila. Drugič pa zato, ker gre za demokraciji nedostojno zahtevo, da funkcijo, ki je opredeljena v ustavi in na katero svojega predstavnika izvolijo državljani na demokratičnih volitvah, enostavno ukineš, ker ti izvoljena oseba ni po godu. Izjava dr. Breclja: »Moje mnenje je sicer, da je treba to funkcijo ukiniti, če bo na to mesto izvoljena ona,« spada v neke druge čase in neko drugo ureditev.