Vlada se je na današnji 102. redni seji ukvarjala predvsem z začetkom postopkov za priznanje Palestine. Kasneje je premier dr. Robert Golob na novinarski konferenci pojasnil stališča in želje pri tej temi.

"Grozote iz Gaze so nedopustne"

"Grozote iz Gaze so nedopustne in se morajo končati. Vsa dejanja te vlade so usmerjena prav v to – kako čim prej končati grozote in olajšati trpljenje. Slovenija nosi bistveno večjo odgovornost danes kot v preteklosti, zato je naš pristop inovativen, saj želimo doseči vse cilje v okviru ZN. Verjamem, da bo to priznanje navdih še marsikomu, da nadaljuje po tej poti," je na novinarski konferenci po redni seji vlade povedal dr. Robert Golob.

"Na tem mestu pozivam Izrael, da s svojimi napadi na območju Gaze in Rafe nemudoma preneha."

Skrajni rok je 13.6.

Dodal je tudi, da bodo sklepi javno objavljeni in, da si želijo doseg premirja, izpustitev talcev in napredek. Če bo napredek hiter, bo hitro tudi končno priznanje. 13. junij pa je skrajni rok, ko bo vlada naredila oceno stanja.

"Dogovor je bil, da predstavim stališča sam, drugi koalicijski partnerici pa sta bili že pred sejo glede tega dovolj jasni. Koordinatorka Levice je izrazito podprla odziv vlade. Premik ocenjuje kot nekaj pozitivnega," je Golob pokomentiral domnevni razkol na vladi.