Glasbenik Gregor Bezenšek ml. je prvi kandidat, ki je danes tudi uradno vložil kandidaturo za predsednika republike. To je po njegovih besedah podprlo 5673 volivcev. Ob tem je poudaril, da se v tekmo podaja kot neodvisen kandidat. Med ključnimi prioritetami svojega programa navaja politično sodelovanje in zavzemanje za ranljive skupine prebivalstva.

Med ključnimi prioritetami sodelovanje v notranji politiki

Bezenšek je ob vložitvi kandidature na Državno volilno komisijo (DVK) izrazil zadovoljstvo, da mu je v relativno kratkem času uspelo zbrati zadostno število podpisov za vložitev kandidature. Po njegovem mnenju je to dokaz, da so ga volivci prepoznali takšnega, kot je, in sicer “človeka, ki je politično in ideološko neobremenjen“.

Ob tem Bezenšek ml. še napoveduje, da se bo kampanje, ki bo sicer uradno stekla prihodnji teden, lotil resno in spoštljivo, v njej pa bo zasledoval program, ki so ga zastavili v volilnem štabu. Med ključnimi prioritetami slednjega izpostavlja sodelovanje v notranji politiki. Po njegovih besedah je namreč zadnje čase v družbi opaziti “resničen razkol“, ki se izraža tudi v razmerah na Radioteleviziji Slovenija.

Ob sodelovanju na političnem parketu pa Bezenšek napoveduje, da bo posebno pozornost namenil tudi ranljivim skupinam, še posebej otrokom z redkimi boleznimi.

Vsak pljunek z leve proti desni in z desne proti levi je pljunek v obraz lastnemu narodu,” je prepričan Bezenšek ml., ki ob tem verjame, da bo omenjene ovire kot morebitni predsednik republike premagoval “s skupnimi močmi, znanjem in sodelovanjem“.

Brez utvar, a meni, da ga morajo volivci najprej spoznati

Glede na javnomnenjske ankete, ki ga sicer ne uvršajo v sam vrh med predsedniškimi kandidati, pa Bezenšek ml. poudarja, da si ne dela utvar, a da v predsedniško tekmo vstopa kot nestrankarski kandidat, volivci in volivke pa ga morajo v prvi vrsti spoznati. “Upam, da bo demokratična država pokazala svoje prave barve in bodo mediji dali priložnost vsem kandidatom, da se predstavijo svojemu narodu,” je ob tem še poudaril Bezenšek ml.

Bezenšek ml. je sicer akademski glasbenik in humanitarec, kot glasbenik pa ustvarja in nastopa pod umetniškim imenom SoulGreg Artist. Širša javnost ga je spoznala kot soustanovitelja Društva za otroke z redkimi boleznimi Viljem Julijan, ki sta ga z ženo ustanovila po tem, ko je njun sin Viljem Julijan izgubil bitko z redko neozdravljivo boleznijo.

STA