Finančna uprava RS (Furs) ob začetku vročanja odločb za uporabo stavbnega zemljišča ugotavlja, da zavezanci, ki so prijavljeni v eVročanje in dokumente dobivajo v eDavke, to radi spregledajo. Zato naj preverijo, ali so med okoli 46.000 osebami, ki še niso potrdile elektronskega naslova za obveščanje o novih dokumentih v eDavkih, in ga potrdijo.

Že danes bodo zavezancem, ki še niso potrdili elektronskega naslova, poslali obvestilo s potrditveno povezavo

V eVročanje je, kot so danes sporočili s Fursa, prijavljenih že več kot 270.000 fizičnih oseb, ki bodo Fursove dokumente prejemale izključno v eDavke, pri čemer pa jih precej še ni potrdilo elektronskega naslova za obveščanje o odloženih dokumentih. Furs te poziva, da potrdijo svoj elektronski naslov.

Finančna uprava je odločbe o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča začela vročati marca. Kot je pokazala analiza, številni zavezanci ob prijavi na storitev eVročanje sporočijo svoj elektronski naslov, pozabijo pa ga potrditi. A to pomeni, da o vročenem dokumentu ne bodo obveščeni preko elektronske pošte, posledično se lahko zgodi, da bodo odločbe iz eDavkov spregledali.

V tem primeru lahko zavezanec zamudi rok za pritožbo ali rok za plačilo, zaradi česar lahko pride do davčne izvršbe ter s tem postopkom povezanih stroškov, so opozorili na Fursu.

Furs bo zato danes zavezancem, ki še niso potrdili elektronskega naslova, na njihov elektronski naslov poslala obvestilo s potrditveno povezavo. Vsem, ki se prijavijo v eVročanje, namreč Furs vroča dokumente samo elektronsko v eDavke, zato je pomembno, da potrdijo veljavnost svojega elektronskega naslova, so ponovili na Fursu.