Zajelo nas je divjo vreme, ki so ga za danes zvečer napovedali meteorologi. V več krajih že sneži, sneg se že oprijema cestišča. Kot opozarjajo na ARSO, bo nocoj ob prehodu fronte pihal okrepljen severni veter z močnimi sunki, ki bodo predvsem na Notranjskem ter na jugovzhodu lahko presegali hitrosti 80 km/h. Zato so za osrednjo in jugovzhodno Slovenijo povišali stopnjo opozorila za veter. Sedaj velja oranžen alarm, za preostali del države rumeni.

[[image_1_article_64552]]

Sicer še vedno velja, da je za naše kraje pričakovan močnejši veter, možne so tudi krajevne nevihte. Maksimalna pričakovana hitrost vetra je od 50 do 70 km/h. Veter maje drevesa, lahko lomi manjše veje. Na ARSO priporočajo dodatno previdnost v prometu in svetujejo, da se ne zadržujte na potencialno nevarnih mestih.

Na prometnoinformacijskem centru opozarjajo, da so možne močnejše nevihte z nalivi, sunki vetra, lahko tudi točo, zato prilagodite hitrost in način vožnje danim razmeram. Voznike opozarjajo, da je ustavljanje vozil pod nadvozi in v predorih nevarno in prepovedano.

Lokalno so možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki. Bodite pozorni na bližajoče se nevihtne oblake. Med nevihto se ne zadržujte na izpostavljenih mestih, počakajte na varnem mestu, nevihta običajno ne traja dolgo. 

Ponekod že sneži, med drugim v Ratečah in Planici. Sneg se že oprijema cestišča. Meja sneženja se bo po napovedih spustila do nadmorske višine okoli 600 m, v krajih z močnejšimi padavinami pa tudi nižje.

Padavine bodo do jutra ponehale

Do jutra bodo padavine večinoma ponehale, od severozahoda se bo zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 6, v alpskih dolinah okoli -3 °C.

V nedeljo bo sprva precej jasno, po nižinah lahko tudi megleno. Sredi dneva in popoldne bodo nastajali kopasti oblaki ter krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta . Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16, na severozahodu okoli 8 °C.

V ponedeljek bo precej jasno. Ponekod bo zjutraj slana, po nekaterih nižinah megla.