Na nekaterih avtocestah po državi zaradi del nastajajo zastoji. Najdaljši je na primorski avtocesti med Kozarjami in Vrhniko proti Kopru, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste.

Zaradi zastoja zamuda med Ljubljano in Koprom znaša približno uro in pol. Obvoz za osebna vozila je možen po regionalni cesti Ljubljana - Vrhnika, kjer so prav tako zastoji, ali čez Horjul.

Na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko proti Kopru bo promet zaradi del do 20. ure potekal po enem pasu. Med Vrhniko in Logatcem proti Kopru pa bo promet po enem pasu danes potekal med 12. in 19. uro.

Krajši zastoj je na štajerski avtocesti pred Žalcem proti Ljubljani. Med Celjem zahod in Žalcem proti Ljubljani promet zaradi del poteka po enem prometnem pasu.

Dela na štajerski avtocesti potekajo še na odseku med Šentjakobom in Domžalami proti Mariboru, zaprt je izvoz Domžale, ter med Slovensko Bistrico sever in Framom proti Mariboru. Med Šentjakobom in Domžalami proti Mariboru bo promet potekal po enem pasu do 23. ure.