O spolnih zlorabah Smodeja, ki te dni pretresajo državo, je spregovorila priča, ki žrtve poziva k prijavam na policijo. Prekomerna količina prepovedane droge, nato pa fizično nasilje in spolni odnosi brez privoljenja, vse to se je na zabavah 28-letnega kulturnika Dušana Josipa Smodeja dogajalo že leta, pripoveduje danes 21-letno dekle, ki naj bi se leta 2018 skupaj s prijateljico večkrat udeležila tovrstnih druženj. Za oddajo 24UR je spregovorila, ker si želi, da bi Smodejeve žrtve zlorabe čim prej prijavile policiji.

Na policiji prve prijave že prijeli

21-letna priča je za 24ur povedala, da je njena prijateljica Smodeja spoznala na Tinderju. Sprva da sta hodila na povsem običajne zmenke. Stara je bila 17 let, ko nekega večera prijateljice ni želela pustiti same na zasebni zabavi v stari Ljubljani.

Njegove zabave vse vsebujejo GHB, vsi so dobili pošteno dozo. Že nekaj časa jo je hotel v neki “kinky sceni” imeti, spolni odnos z njo. Ona seveda, da ne, in ji je dal trojno dozo. Seveda je zaspala, pri taki dozi zaspiš in lahko umreš brez problema,” pravi anonimna priča. za 24ur. Na vprašanje, ali so udeleženci zabave vedeli, da bodo dobili drogo, pravi: “Ja, v Ljubljani so vsi prostovoljno. Mislim, zato ima Dušan toliko prijateljev in zaščitnikov, ker je neki dobavitelj droge vsem.”

Ker je bila sogovornica ves čas ob njej, tiste noči prijateljica ni bila posiljena, pravi, da pa se je to zgodilo pozneje, in to večkrat. Prijateljica je k njej hodila objokana, z vidnimi znaki nasilja. Policiji ni prijavila, ker je tako želela prijateljica, kot pravi, pa ima tudi sama slabe izkušnje.

S Policije so za 24 ur sporočili, da so prve, sicer anonimne prijave že prejeli, vendar pa vsebina teh prijav ne zadostuje za preiskavo. Uspešno preiskavo ovira tudi anonimnost, zato naša sogovornica poziva vse žrtve, naj svoje izkušnje čim prej prijavijo z imeni in priimki. Smodej je sicer že pred dnevi vse očitke o spolnih zlorabah zanikal.

Vir: Instagram

Na družbenem omrežju Instagram se medtem še vedno vrstijo obtožbe na Smodejev račun. V eni od objav piše, da je Smodej v pisarni svojega očeta, nekdanjega direktorja Splošne bolnišnice Novo Mesto dr. Josipa Dušana Smodeja prevzemal podkupnine v višini 10 do 15 tisoč evrov.

Tudi novinarka Ana Jud prejela “nespodobno povabilo”

Med množico zapisov na socialnih omrežjih izstopajo tudi nekateri zapisi Ane Jud, danes novinarke Reporterja, nekoč pa novinarke Pop TV, Direkta, RTV Slovenija in PortalaPlus.  Po vseh izjavah o Smodejevem početju, pa na dan prihajajo vedno nove, ne le o početju Smodeja, ampak tudi o početju Romana Uranjeka. Spomnimo, Uranjek je nedavno storil samomor, domnevno zaradi izsiljevanj Smodeja, ki naj bi od njega zahteval denar. Pri spornih spolnih praksah, v katere so bile vpletene tudi mladoletnice, naj bi namreč sodeloval tudi Uranjek.

Glede na trditve novinarke Ane Jud, so vse navedbe o njihovem početju zelo verjetne. Tako je opisala njeno izkušnjo: “Roman je Smodeja oboževal, oba sta bila obsedena s seksom, noben pa ni bil imun na alkohol in druge substance.” Ana Jud je še dodala, da jo je Roman nekoč povabil k sebi domov in “da bi rad gledal, kako jo Smodej f**a”“. Povabilo je seveda zavrnila, medtem, ko naj ga mnoge ne bi. Sama pravi, da za omamljanje in zlorabe ni vedela in da bo o tem v nadaljnje molčala.

Smodej je sicer kot direktor Fotopuba že večkrat razburjal s performansi, za katere bi težko rekli, da to pravzaprav sploh so. Lani aprila so namreč pod Smodejevim vodstvom v izložbenem oknu galerije Fotopub umetniki in umetnice stali goli z vrečkami na glavah. Njihova golota je mimoidoče vznemirila, zato so o tem obvestili policijo, ki je umetnikom zaradi nedostojnega vedenja izdala plačilne naloge.

Vir: Twitter

Prav na tovrstnih dogodkih naj bi Smodej s svojo družbo novačil mlada dekleta. Odprtja razstav in kulturni dogodki so bili, kot navajajo mediji idealna priložnost za novačenje mladih deklet, sploh po tem, ko se je v druženje vključilo še alkohol in razne druge prepovedane substance. Smodej naj bi jih imel namreč kar precej na voljo. Po dogodku naj bi tako sledil “afterparty”, ki naj bi se navadno odvijal v Smodejevem najemniškem stanovanju v pritličju na Tivolski 36 ali pa v kleti Fotopuba na Tivolski 44. 

Še posebej zanimivo se zdi dejstvo, da je bil Dušan Smodej med kulturniki vidna osebnost. Na odmevne zabave naj bi hodila celo Miha Kordiš in Luka Mesec, ki sta nedavno zanikala poznanstvo S Smodejem. Kulturna ministrica Asta Vrečko je prav tako spregovorila o primeru Smodej. Kot je pojasnila v izjavi ni bila seznanjena s tem, da bo Dušan Smodej prisoten na intervjuju, ki so ga za portal Kulturnik.si opravili 21. julija.