Madžarska energetska skupina Mol je junija lani zaključila nakup družbe OMV Slovenija in tako prevzela dosedanje bencinske servise OMV. Sedaj že bivši OMV bencinski servisi tako že nekaj tednov dobivajo novo podobo. Z novim lastnikom in novo podobo prihajajo tudi druge spremembe. Med tistimi, ki verjetno najbolj zanimajo vse stranke, pa je gotovo vprašanje kaj se bo zgodilo s točkami zvestobe, ki so jih zbirali pri OMV Slovenija.

Ob prevzemu podjetja OMV Slovenija, ki se danes imenuje MOL & INA, so namreč napovedali postopno ukinitev programa zvestobe Smile&Drive in uvedbo programa zvestobe Skupine MOL, ki se imenuje MOL Move, tudi na bencinske servise v mreži MOL & INA (nekdanji OMV Slovenija).

Postopno vključevanje v program zvestobe do poletja

Kot nam pojasnijo v skupini Mol, prehod na MOL Move poteka postopoma z zamenjavo informacijskega sistema, bencinski servis po bencinski servis, o čemer stranke tudi redno obveščajo. »Predvidevamo, da bomo celotno mrežo bencinskih servisov MOL & INA vključili v program zvestobe MOL Move do poletja, kar pomeni, da od takrat naprej program zvestobe Smile&Drive v Sloveniji ne bo več na voljo,« opozorijo.

Ker programa zvestobe Smile&Drive in MOL Move po sistemu zbiranja točk in uveljavljanja ugodnosti nista enaka niti nista sistemsko povezana, članom Smile&Drive omogočajo, da jih na podlagi njihovih preteklih nakupovalnih navad, ki so se beležile v programu zvestobe Smile&Drive, in soglasja umestijo v primerljiv status znotraj programa MOL Move.

»To torej pomeni, da ima član programa zvestobe Smile&Drive možnost, da svoje poti v MOL Move ne začne od začetka, ampak ga glede na pretekle navade umestimo v primeren status (srebrn, zlat, VIP), pri čemer je pomembno, da ob registraciji v aplikacijo MOL Move vnese tudi svojo številko Smile&Drive kartice. Četudi stranka ne izkoristi te prednosti, ji ob registraciji v MOL Move, v kolikor vnese svojo številko Smile&Drive kartice zvestobe, podarimo 400 točk, kar pomeni, da je že na pol poti do naslednjega, srebrnega statusa. Od statusa v MOL Move pa so odvisne ugodnosti in popusti, ki jih članom omogočamo,« pojasnjujejo.

Program zvestobe MOL Move sprejemajo na vseh bencinskih servisih ne glede na zunanjo podobo servisa MOL ali INA po Sloveniji, kar pomeni, da ga bodo stranke, ko bo posamezni bencinski servis vključen v sistem, uporabljale na vseh servisih v slovenski mreži. »Dokler v program zvestobe MOL Move ne vključimo vseh bencinskih servisov MOL & INA (nekdanji OMV bencinski servisi) strankam svetujemo, da spremljajo obvestila na bencinskem servisu, s katerimi na transparenten način obveščamo, kateri program zvestobe sprejemamo na bencinskem servisu, saj na večini servisov v mreži MOL & INA še zmeraj sprejemamo Smile&Drive, « še dodajo pri skupini.