Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Proti večeru se bodo od severa začele pojavljati padavine. Čez dan se bo krepil jugozahodnik, ob morju bo zapihal jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21, na severozahodu okoli 14 °C, napovedujejo na ARSO.

Zvečer in ponoči se bodo padavine od zahoda okrepile in zajele večji del Slovenije. Možne bodo tudi nevihte. Prehodno bo zapihal okrepljen severni veter. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 600 m, v krajih z močnejšimi padavinami pa tudi nižje. V Mariboru bi lahko sodeč po trenutni napovedi sneg skupaj z dežjem padal okoli polnoči.

Opozorilo za nevihte in veter

ARSO je za večino države, razen za jugozahod, izdal dve rumeni opozorili. Pričakovan je močnejši veter, možne so tudi krajevne nevihte. Maksimalna pričakovana hitrost vetra je od 50 do 70 km/h. Veter maje drevesa, lahko lomi manjše veje. Na ARSO priporočajo dodatno previdnost v prometu in svetujejo, da se ne zadržujte na potencialno nevarnih mestih.

Lokalno so možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki. Bodite pozorni na bližajoče se nevihtne oblake. Med nevihto se ne zadržujte na izpostavljenih mestih, počakajte na varnem mestu, nevihta običajno ne traja dolgo.

Za severozahod države velja tudi opozorilo za sneg.

Do jutra bodo padavine ponehale

Do jutra bodo padavine večinoma ponehale, od severozahoda se bo zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 6, v alpskih dolinah okoli -3 °C.

Jutri bo sprva precej jasno, po nižinah lahko tudi megleno. Sredi dneva in popoldne bodo nastajali kopasti oblaki ter krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta . Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16, na severozahodu okoli 9 °C.

V ponedeljek bo precej jasno. Ponekod bo zjutraj slana, po nekaterih nižinah megla. V torek bo pretežno oblačno.