Aktualno ministrsko ekipo podpira 58,4 odstotka vprašanih, 26,7 odstotka ji nasprotuje. Če bi bile volitve danes, bi največjo vladno stranko obkrožila skoraj tretjina anketirancev (31,4 odstotka), druga je SDS, ki je prepričala dobro petino vprašanih (23,4 odstotka). Preostale tri parlamentarne stranke pa beležijo le okoli petodstotno podporo, in sicer NSi 5,5 odstotka, Levica 5,3 odstotka, SD, ki je zdrsnila na peto mesto, pa pet odstotkov.

Med zunajparlamentarnimi strankami bi Resnico volili trije odstotki vprašanih, Pirate 1,6, SNS pa 1,3 odstotka, medtem ko nobena od drugih strank na presega več kot odstotek podpore. Okoli 12 odstotkov vprašanih ne ve, katero stranko bi obkrožili, štirje odstotki in pol pa ne bi izbrali nobene.

Najbolj cenjen politik meseca avgusta je v anketi POP TV premier Robert Golob, drugo najvišjo povprečno oceno so volivci podelili predsedniku Borutu Pahorju, na tretje mesto pa je zdrsnil zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan. Sledi kandidat za predsednika iz vrst SDS Anže Logar, pred predsednico DZ Urško Klakočar Zupančič in evropsko poslanko Ljudmilo Novak.

Njen strankarski šef Matej Tonin je točno na polovici lestvice, pred predsednico SD Tanjo Fajon, medtem ko je njen morebitni izzivalec za predsedniško mesto v stranki, Jani Prednik, trinajsti. Najvišji skok podpore je avgusta zabeležil koordinator Levice Luka Mesec, največji padec pa vodja poslancev SDS Jelka Godec. Prvak SDS Janez Janša ostaja na devetnajstem mestu.

Anketo je za POP TV med 22. in 25. avgustom na reprezentativnem vzorcu 721 prebivalcev opravil Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana.