Uspelo mi je! Takoj sem jaz danes odkorakal iz bolnišnice domov. Ne potrebujem več podpore ventilacije in dodatka kisika…. Končno so mi na kliniki v Ljubljani, po več kot 5 let oz. od rojstva, odstranili traheostomo oz. kanilo. Še enkrat sem zmagal glede vseh napovedi zdravnikov…. Od danes naprej diham sam. Objem vsem, ki ste ves čas z mano in me vedno podpirate…” so v imenu 5 letnega borca Luke zapisali v Društvu Viljem Julijan.

Prelisičil usodo

Luka je eden izmed otrok, ki so se rodili zaznamovani z redko boleznijo. Kljub neusahljivi volji in borbenosti se le redke zgodbe posebnih otrok razpletejo srečno. Lukova je včeraj dočakala preobrat, ki si ga nihče ni upal napovedati. 

Luka je kljub napovedim zdravnikov, ki mu niso napovedovali svetle prihodnosti, včeraj povsem samostojno zadihal. Že od rojstva, od takrat je preteklo več kot pet let, je dihal s podporo aparata in imel ves čas vstavljeno traheostomo.

Bravo Luka

TOOOO, BRAVOOOO LUKA! Naš mali borec je dosegel VELIKO ZMAGO nad svojo boleznijo – prvič po rojstvu je začel SAMOSTOJNO DIHATI, brez podpore naprave za dihanje in dodatka kisika, res je neverjeten levjesrčni borec naš LUKA Naš 5 letni fant je premagal vse napovedi zdravnikov, ki so mu sedaj odstranili cevko za dihanje iz vrata, ki jo je imel od rojstva in je začel samostojno dihati,” so še zapisali.

Dobrodelni koncert čez deset dni

Društvo Viljem Julijan že sredi meseca septembra znova pripravlja dobrodelni koncert, katerega izkupiček bo namenjen mladim borcem kot je Luka, ki prestavljajo meje verjetnega.

VELIKI DOBRODELNI KONCERT VILJEM JULIJAN za otroke z redkimi boleznimi, 16.9.2022, Križanke, Ljubljana
Za naše male borce lahko prispevate donacijo z SMS VJ5 na 1919 ali z nakazilom na TRR SI56 0400 1004 6908 898 (Sklad Viljem Julijan)