Johnny Depp je dobil tožbo zaradi obrekovanja proti nekdanji ženi Amber Heard, ki jo je tožil zaradi obtožb o družinski zlorabi. Porota na sodišču v zvezni državi Virginija ja po treh dneh posvetovanja namreč končno sprejela odločitev. Porota je ugotovila, da so vse izjave zvezdnice, ki jih je povedala o njenem zakonu, napačne in so imele obrekovalne posledice.

Dobil je 10 milijonov dolarjev in popravljen ugled

Deppu so porotniki odmerili deset milijonov dolarjev odškodnine za škodo, ki jo je utrpel zaradi obrekovanja, ter še pet milijonov dolarjev, ki jih bo morala Heardova plačati zaradi lahkomiselne tožbe. Sodnica Penny Azcarate je nato poroto obvestila o zgornji meji kazenske odškodnine v Virginiji in porota je znesek prilagodila na skupaj 10,35 milijona dolarjev.

Porota je sklenila, da je večji krivec Heardova, ki naj bi škodovala igralčevi karieri. Ugotovila je sicer tudi, da je Deppov odvetnik v enem od treh primerov dejansko obrekoval in Heardovi zato odmerila odškodnino v višini dva milijona dolarjev.

Heardova je ob koncu sodbe dejala, da ima zlomljeno srce. “Razočaranje, ki ga čutim danes, je nemogoče opisati. Srce imam zlomljeno, saj gora dokazov še vedno ni bila dovolj, da bi se zoperstavila nesorazmerni moči in vplivu mojega bivšega moža.”

Depp sporočil, da mu je porota vrnila življenje

Depp, ki ga ni bilo na sodišču v času odločitve, pa je sporočil, da mu je porota vrnila življenje. “Pred šestimi leti so se moje življenje, življenja najbližjih in ljudi, ki so me dolga leta podpirali in verjeli vame, za vedno spremenila. Deležen sem bil lažnih, zelo resnih kriminalnih obtožb v medijih, kar je sprožilo množico sovražnih vsebin, čeprav proti meni ni bila nikoli vložena obtožnica,” je sporočil.

Moj namen je bil od vsega začetka, da se razkrije resnica ne glede na izid. Resnica je nekaj, kar sem bil dolžan svojim otrokom in vsem, ki so me vztrajno podpirali. Ob zavedanju, da sem to dosegel, sem sedaj miren,” je še dodal.

Znan igralec je vložil tožbo proti bivši ženi zaradi obrekovanja. Ob tem je dejal, da mu je bivša žena z obtožbami o nasilju uničila kariero, zato zahteva odškodnino 50 milijon dolarjev. S tožbo si je tudi popravil svoj ugled, znano je namreč, da je zaradi škandala z bivšo soprogo izgubil vloge v filmskih projektih, Hollywood ga je praktično izgnal. Heardova mu je sicer odgovorila s protitožbo in od njega zahtevala 100 milijon dolarjev.