Glasbena skupina celjskih gimnazijcev je nastopila na prvem polfinalnem večeru kot peta po vrsti. Skupino LPS sestavljajo vokalist Filip Vidušin, bobnar Gašper Hlupič, Mark Semeja na električni in Zala Velenšek na bas kitari ter klaviaturist Žiga Žvižej.

Po glasovih gledalcev in strokovnih skupin nacionalnih radiotelevizij pesem Disko ni bila uvrščena v veliki finale.

Iz prvega polfinala so se v veliki finale uvrstili predstavniki Švice, Armenije, Islandije, Litve, Portugalske, Norveške, Grčije, Ukrajine, Moldavije in Nizozemska.

Slovensko podjetje za glasbeno analitiko Viberate je pred današnjim polfinalom raziskalo poslušanost posameznih pesmi, ki bodo letos nastopile na Evroviziji, na Spotifyju. Disko so si uporabniki Spotifyja v analiziranem času zavrteli malce več kot 274.000-krat, njihov video na uradnem YouTube kanalu Evrovizije pa je zbral nekaj manj kot pol milijona ogledov. Disko so si največkrat predvajali Španci, Finci, Slovenci, Nizozemci ter Angleži.

V finalu 25 držav

Poleg torkovega polfinalnega večera, na katerem bodo v torinski dvorani PalaOlimpico poleg Slovenije nastopili predstavniki še 16 drugih držav (Albanije, Latvije, Litve, Švice, Ukrajine, Bolgarije, Nizozemske, Moldavije, Portugalske, Hrvaške, Danske, Avstrije, Islandije, Grčije, Norveške in Armenije), bo drugi polfinalni večer v četrtek, ko bodo nastopili predstavniki 18 držav. Finale tekmovanja za pesem Evrovizije bo v soboto, 14. maja. Skupno bo takrat nastopilo 25 od letos sodelujočih 40 držav.