Zmagovalci letošnjih oskarjev so zaradi Willa Smitha že potonili v pozabo. Igralec je namreč vsem ukradel šov, saj je poskrbel za enega največjih škandalov te podelitve. Zaradi šale na račun žene Jade je namreč udaril komika Chrisa Rocka. Za svoje dejanje se je že opravičil. Na spletu pa se je pojavila fotografija, ki naj bi dokazovala, da je bil incident zaigran in le dobro premišljena promocija za podelitev, ki jo vsako leto spremlja manj gledalcev, poroča portal Žurnal24.

Smith po incidentu ni želel zapustiti dvorane

Ameriška filmska akademija je v sredo sporočila, da so od dobitnika oskarja za najboljšo moško vlogo Willa Smitha po klofuti, ki jo je v nedeljo prisolil komiku Chrisu Rocku, zahtevali, naj zapusti slovesno podelitev filmskih nagrad, vendar je to zavrnil in ostal v dvorani. Upravni odbor akademije je v sredo sprožil disciplinski postopek proti Smithu zaradi kršitve pravil obnašanja in grozi mu lahko izključitev in druge sankcije. Will Smith se bo pred odborom lahko pisno zagovarjal 18. aprila. Akademija je doslej izključila le nekaj članov, med njimi Harveyja Weinsteina, Romana Polanskega in Billa Cosbyja.

Akademija je sporočila, da incidenta ni nihče pričakoval, vendar pa želi pojasniti, da so od Smitha zahtevali, naj odide iz dvorane gledališča Dolby, kar je zavrnil. “Priznavamo, da bi lahko postopali drugače,” so sporočili člani odbora.

Kako so ga skušali odstraniti iz dvorane, niso pojasnili. Smith je med nastopom komika Chrisa Rocka stopil na oder in mu primazal klofuto, ker se je norčeval na račun njegove žene Jade Pinkett Smith.

“Dejanja gospoda Smitha na 94. podelitvi oskarjev so bila travmatična za prisotne in gledalce televizijskega prenosa. Gospod Rock, vam se opravičujemo za to, kar ste doživeli na odru in smo vam hvaležni za trdoživost v tistem trenutku. Opravičujemo se tudi nominirancem, gostom in gledalcem,” je sporočila akademija.

Smith se je Rocku, ki je zavrnil kazenski pregon napadalca, opravičil v ponedeljek. Članica upravnega odbora Whoopi Goldberg je v ponedeljek dejala, da Smithu oskarja ne bodo vzeli, čeprav to, kar je storil, ni prav. Rock do srede zvečer, ko je imel nastop v Bostonu, še ni javno komentiral incidenta. Tudi na predstavi ga ni, razen tega, da je navdušeno občinstvo, ki mu je dolgo časa ploskalo, še preden je začel s šalami, vprašal, kako je potekal njihov vikend, poroča.

Aplavz se kar ni pomiril in je moral prositi, naj mu dovolijo nastop. Dejal jim je, da za zdaj nima veliko povedati o tem, kar se je zgodilo, poroča STA. “Na neki točki bom govoril o tem sranju in bo resno smešno,” je dejal med vzklikom iz množice: “Jebeš Willa Smitha!”.