Premiera težko pričakovanega filma Top Gun: Maverick in polne kinodvorane so zaznamovale praznovanje 5. obletnice Mariboxa. Ves večer so lahko obiskovalci uživali ob torti, koktejlih in zvokih zasedbe Groovocado. Na veliki VIP zabavi, ki se je v stilu Top Gun-a in hitov iz 80’ih, nadaljevala na Terasi Mariboxa, pa je bilo opaziti tudi precej znanih obrazov.

Za nami je obdobje vzponov in padcev. Pretekli dve leti sta bili za našo dejavnost zelo težki in polni izzivov, ampak tudi to smo prebrodili in zato smo zdaj še toliko bolj veseli našega jubileja. V petih letih smo veliko naredili na kinematografskem področju v Mariboru. Obudili smo filmske premiere in druge dogodke. Maribox je postal zabavno in kulturno središče mesta, kjer se zbirajo vse generacije. Seveda pa je pred nami še veliko projektov in izzivov,” je ob 5. obletnici povedal Stipe Jerič, direktor Mariboxa.

“Zelo sem vesel, da smo pred kratkim lahko pri nas pozdravili milijonto obiskovalko, ki je prejela našo zlato vstopnico. In prepričan sem, da bomo dvomilijontega obiskovalca ali obiskovalko dočakali bistveno prej.”

5. obletnico so v Mariboxu praznovali na dan premierne projekcije kultnega filma Top Gun, ki se po 34 letih vrača na velika platna. V glavni vlogi je tudi tokrat blestel Tom Cruise kot pilot Maverick, igralca pa je vloga leta 1986 izstrelila med največje hollywoodske zvezde.

Film je sinoči v Mariboxu napolnil kar tri kinodvorane, z zanimanjem pa so si ga ogledali tudi povabljeni gostje, vodstvo KD Group (lastniki družbe Projektor, ki upravlja Maribox), poslovni partnerji, predstavniki Mestne občine Maribor in številni znani Mariborčani.