O tem, kako se najbolje pripraviti na novo motoristično sezono in v katere kose nove motoristične opreme kultnih znamk se splača investirati, smo govorili s priznanim salonom Moto Limit!

Foto: Moto Limit

Zima se počasi poslavlja, z njo pa tudi dolgi zimski spanec motorjev. Za motoriste se začenja najljubši čas v letu – čas, ko lahko znova odkrijejo lepote vožnje na dveh kolesih. Preden pa se odpravite na prvo vožnjo v novi sezoni, je potrebno poskrbeti za ustrezno pripravo, ki bo zagotovila varno in udobno vožnjo. O tem, kaj storiti pred prvo vožnjo z motorjem, smo se pogovarjali s strokovnjaki za motoristično opremo trgovine Moto Limit.

Eden od ključnih korakov pri pripravi na začetek motoristične sezone je pregled motorja. Poskrbeti je potrebno, da so tekočine na primerni ravni, da je veriga pravilno napeta, pnevmatike pa morajo biti pravilno napolnjene. V primeru kakršnihkoli težav, se je smiselno obrniti na mehanika, ki bo preveril, ali je motor pripravljen na vožnjo.

Zaščitna motoristična oprema – nepogrešljiv del izkušnje

Drugi korak je … Temeljit pregled zaščitne opreme, ki je ključna pri vsaki vožnji z motorjem, saj varuje pred morebitnimi poškodbami v primeru padca ali nesreče. Ob tem je nujna tudi redna zamenjava motoristične opreme pri zaupanja vrednih ponudnikih. V Mariboru med temi gotovo izstopa salon Moto Limit na Kavčičevi 9 v Mariboru, uradni zastopnik priznanih motorističnih znamk, med katerimi na vrhu gotovo kraljujeta Dainese in Shoei.

Moto Limit tako povabi, da se pred prvo vožnjo z motorjem oglasite pri njih in svojo motoristično opremo posodobite z novim kosom ali dvema: »V našem spletnem katalogu najdete široko izbiro moških in ženskih motorističnih jaken, tako usnjenih kot tekstilnih. Poudarek je na blagovnih znamkah Dainese in Shoei, katerih uvoznik smo in tako nudimo tudi vse poprodajne storitve,« povabijo.

»V ponudbi je še bogata izbira opreme Nolan, X-lite, AGV, O’neal, Scorpion, Acerbis, Kappa, Shad, Nzi, Cassida… Velika večina produktov je razstavljena in na voljo, da jo pomerite, v našem prodajnem salonu v Mariboru. Naročila sprejemamo in svetujemo tudi po telefonu ali elektronski pošti,« še dodajo.

Ob tem nam dve priznani znamki – Dainese in Shoei – tudi predstavijo, hkrati pa nas popeljejo po prodajnem salonu in nam pokažejo nekaj kakovostnih, udobnih, estetsko dovršenih ter predvsem varnih kosov motoristične opreme.

Dainese – sinonim za vrhunsko motoristično izkušnjo

Dainese je priznana znamka motoristične opreme, ki že več desetletij skrbi za varnost motoristov po vsem svetu. Njihova oprema je izdelana iz najboljših materialov, ki zagotavljajo udobje, zračnost in najvišjo stopnjo zaščite.

Med njihovimi najbolj priljubljenimi izdelki so usnjena motoristična oblačila, čelade in ščitniki. Oblačila so običajno opremljena s številnimi zaščitnimi elementi, ki zagotavljajo varnost v primeru padca ali nesreče.


Motoristična oprema

Svoj seznam želja nove motoristične opreme lahko napravite še pred obiskom prodajnega salona Moto Limit na Kavčičevi. Ponudba motoristične opreme vas namreč čaka tukaj.


Čelade Dainese so prav tako izdelane iz vrhunskih materialov in zagotavljajo visoko stopnjo varnosti. Njihovi modeli so opremljeni z najnovejšimi tehnologijami, ki omogočajo boljšo zaščito pred poškodbami glave. Poleg tega so čelade opremljene z različnimi funkcijami, kot so notranja sončna očala in odstranljive notranje obloge za lažje vzdrževanje.

Dainese ponuja tudi široko paleto ščitnikov za različne dele telesa, kot so kolena, komolci, hrbet in prsi. Ščitniki so narejeni iz visoko odpornih materialov, ki zagotavljajo optimalno zaščito pred poškodbami v primeru padca ali nesreče.

PREBERITE ŠE: Zakaj je kakovostna motoristična oprema polovica užitka na motorju?

Poleg vrhunske zaščitne opreme pa Dainese ponuja tudi izdelke, ki zagotavljajo udobje in zračnost med vožnjo na motorju. Njihova oblačila so običajno opremljena z zračniki, ki omogočajo pretok zraka in s tem preprečujejo pregrevanje telesa med vožnjo.

Pomembno je omeniti še, da je znamka Dainese znana po svojem inovativnem pristopu in nenehnem razvoju novih tehnologij za izdelavo motoristične opreme – gotovo ste že slišali za priznani D-Air, izstopajo pa tudi njihovi neprimerljivi, visokokakovostni materiali.


Motoristične jakne

Motoristične jakne so več kot le kos oblačila. So kultni simbol drznosti in poguma, ki so ga poustvarili številni prepoznavni filmski liki, s čimer so motoristične jakne postale del popularne oblačilne kulture. Tako vas povsem razumemo, če boste katero od motorističnih jaken salona Moto Limit oblekli tudi v službo …  Pa vendar – njeno polno zmogljivost boste lahko občutili šele na svoji prvi motoristični vožnji letošnje sezone.

Ponudba motorističnih jaken salona Moto Limit vas čaka tukaj.


Shoei – ko se združita drzna estetika in neoporečna varnost

V prodajnem salonu boste med kakovostnimi kosi motoristične opreme znamke Dainese našli tudi prepoznavne motoristične čelade znamke Shoei. Njihove čelade so znane po izjemni kakovosti, udobju, varnosti in funkcionalnosti, kar jih postavlja na sam vrh med konkurenčnimi znamkami.


Z motorjem na pot

Že načrtujete dopustniško motoristično avanturo? Naj vas kakovostni kosi motoristične opreme, ki jih dobite v trgovini Moto Limit, spremljajo na vseh poteh, pa naj te potekajo po avtocestah ali brezpotjih. Ponudbo motoristične opreme, ki bo vaš nepogrešljiv del vsakega potovanja, si oglejte tukaj.


Eden izmed največjih razlogov za priljubljenost znamke Shoei je njihova zavezanost kakovosti. Podjetje skrbi za vsak detajl pri izdelavi čelad in uporablja le najboljše materiale, kar omogoča dolgotrajno uporabo in visoko stopnjo zaščite. Njihove čelade so izdelane iz kompozitnih materialov, kot so steklena vlakna in karbonska vlakna, kar zagotavlja visoko trdnost in odpornost na udarce.

Shoei je znana tudi po svojem oblikovanju. Njihove čelade so izjemno estetsko privlačne, z različnimi barvnimi kombinacijami, grafičnimi elementi in aerodinamičnim dizajnom, ki omogoča boljši pretok zraka skozi čelado.


Pripravljeni tudi na motokros!

Motorizem malo drugače? V salonu Moto Limit vam bodo strokovno in povsem skladno z vašimi željami in interesi predstavili tudi ključne kose opreme za motokros. Ponudbo si lahko ogledate tukaj.


Poleg tega so Shoei čelade oblikovane tudi z mislijo na udobje uporabnika. Notranji oblazinjeni deli so mehki in udobni, kar omogoča, da se čelada tesno prilega glavi, hkrati pa preprečuje znojenje in draženje. Njihove čelade so opremljene s sistemom za absorpcijo udarcev, ki je namenjen absorbiranju udarcev in zmanjševanju poškodb v primeru nesreče.

Pomlad – čas, ko lahko smučamo in kolesarimo

Mimogrede, čeprav že sanjarimo o prebujanju motorja iz zimskega spanja, pa sta marec in z njim pomlad pravi raj za športnike, saj ob prvih motorističnih vožnjah omogočata še občasno smuko, ob sončnih dnevih pa tudi kolesarjenje! V salonu Moto Limit vas tako ob vaši novi motoristični opremi čakata tudi smučarska in kolesarska!