Občani so stopili skupaj, saj si želijo rešiti gozd, ki mu grozi sečnja zaradi izgradnje tovarne Magna-Steyr.

Slika je simbolična

Občina Hoče-Slivnica je na seji sprejela odločitev, posekati do 77 hektarjev Rogoškega gozda. Namen naj bi bil nadomestiti izgubljena kmetijska zemljišča, zaradi izgradnje tovarne Magna-Steyr.

Želijo rešiti gozdove

V ta namen so se združili občani, ki si želijo rešiti gozd. Na Facebooku, kjer so ustvarili skupino “Rešimo Rogoški gozd”, so zapisali probleme, ki jih opažajo. Ne gre se zgolj za uničenje naravnega okolja, po njihovem mnenju gre tudi za okrepitev orkanskih vetrov, ki bo povzročila škodo na nepremičninah in pridelkih, zmanjšanje raznolikosti živalstva in rastlinstva, poslabšanje kvalitete zraka  ter pitne vode, omenili pa so tudi, da pričakujejo obremenitev zemlje s pesticidi in gnojili, drastičen padec vrednosti nepremičnin, predvsem pa padec kvalitete življenja.

Zato si želijo, da bi s strani Mariborčanov prejeli podporo. Ob tem pozivajo: »Povejte sosedom in prijateljem, podprite nam na Facebooku, sledite poteku dogodkov v medijih, podprite gibanje proti sečnji in povejte to županu ter predstavniku krajevnih skupnosti.«