Kazenske ovadbe so se nanašale na čas njegovega županovanja.

Ko smo že poročali, so bila proti trojiškemu županu Davidu Klobasi na Okrožnem državnem tožilstvu na Ptuju vložena štiri kazenske ovadbe, ki se nanašajo na čas njegovega županovanja.

Vložene kazenske ovadbe se nanašajo na obnovitvena dela v avli kulturnega doma v Sveti Trojici, na izbiro izvajalca za odvoz komunalnega blata iz čistilnih naprav v lasti občine ter odvoz komunalnega blata iz nepretočnih in obstoječih greznic, na delovanje Zavoda za turizem občine Sveta Trojica in na prodajo nepremičnine – počitniške hišice v Zgornji Senarski.

Vse štiri ovadbe zavržene

Včeraj je Klobasa sporočil, da so vse kazenske ovadbe zavržene. “Na svoj rojstni dan, prejšnji petek, 12. 5. 2023 zjutraj, sem prejel 4 modre ovojnice iz Okrožnega državnega tožilstva, v katerih sem prvič prebral vsebino kazenskih ovadb in zaključke, ki jih je v času predkazenskega postopka podala kriminalistična policija. Kot izhaja iz spodaj objavljenih sklepov, je Okrožno državno tožilstvo vse 4 kazenske ovadbe, po zaslišanjih kriminalistov ter po končanem predkazenskem postopku, pričakovano zavrglo, ker ni podan utemeljen sum za storitev očitanih kaznivih dejanj,” je zapisal na svoj Facebook profil.

V nadaljevanju je še pojasnil, da je širjenje krivih obtožb njemu in občinski upravi povzročilo veliko dodatnega dela in škode. “Zato bom primoran svoje pravice poiskati po pravni poti in za povzročeno škodo zoper čast in dobro ime ter na podlagi podanih krivih kazenskih ovadb, doseči sodni epilog,” je dodal.