Svet zavoda je na današnji seji imenoval sedanjega vršilca dolžnosti generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor Vojka Flisa za direktorja za nadaljnja štiri leta. Mandat s polnimi pooblastili bo začel 1. aprila, po prejemu vladnega soglasja.

Flis, ki je vodil UKC Maribor že v obdobju med junijem 2017 in junijem 2021, je bil edini kandidat, ki se je prijavil na razpis za direktorja. Položaj v. d. direktorja zaseda od jeseni lani, ko je nasledil Antona Crnjaca, s katerim je svet zavoda sklenil sporazum o prenehanju funkcije.

Generalnega direktorja imenuje svet zavoda s soglasjem ustanovitelja, torej vlade. Podpora slednje ni vprašljiva, glede na to da je bil Flis kandidat Gibanja Svoboda za župana Maribora, trenutno pa to stranko zastopa v tej občini kot mestni svetnik.

Njegova današnja predstavitev članom sveta zavoda je potekala brez prisotnosti javnosti, po potrditvi pa je v izjavi za medije povedal, da bo ob skrbi za številna področja, ki jih pokriva UKC Maribor, še naprej postavljal na prvo mesto bolnika.

Cilj nadaljevanje začetih projektov

Možnosti za izboljšave vidi med drugim v posodobitvi informacijskih sistemov, na investicijskem področju pa napoveduje nadaljevanje že začetih projektov, kot je nadgradnja onkološkega oddelka, kjer ga nekoliko skrbi časovnica preostalih del. Ta se zamika zaradi še vedno nedoseženega sporazuma s stanovalci objekta, ki bi ga morali porušiti. "Seveda se maksimalno trudimo, da bi gradnja tekla naprej v enakem tempu kot doslej," je povedal Flis.