V začetku maja so v čudovitem ambientu pred našim Centrom Gustava Šiliha Maribor v sodelovanju s študentskim orkestrom Maribor izvedli Dobrodelni koncert pod brezami in tako začeli z akcijo zbiranja denarja za kombi, ki ga otroci in mladostniki Osnove Šole Gustava Šiliha potrebujejo za vključevanje v okolje, za lažje učenje za življenje ter za premagovanje vseh majhnih podrobnosti iz vsakdana.

Ob zahvali za zbrana sredstva so učenci in zaposleni Centra Gustava Šiliha Maribor zapisali: “Pravijo, da je največja umetnost poslušati nekoga in ga tudi slišati. Iskreno smo hvaležni vsem, ki ste nas slišali in nam pomagali z vašim prispevkom približati naš cilj.

Sredstva doniral tudi Luka Dončić

Kot so še zapisali v odzivu je za njihovo akcijo slišal tudi Luka Dončić. “Vsi učenci in zaposleni Centra Gustava Šiliha Maribor smo se v tem tednu neizmerno razveselili donacije našega »velikega« športnika Luka Dončiča, ki nam je nakazal sredstva za nakup kombija in ureditev dvigala v Domu Antona Skale“, so sporočili iz šole.

S to donacijo se jim je odprlo tisoč različnih možnosti, da se zapeljejo preko ovir, ki se jim otežujejo najrazličnejše poti. Otroci in mladostniki kličejo; “Hvala Luka, imamo te radi in veseli bomo tvojega obiska,” so sporočili.

Na kombi bodo morali še malo počakati

Dobrodelna akcija je tako zaključena in veselje v Centru Gustava Šiliha Maribor je veliko in čisto primerno približujočemu se poletju. Zaradi vsem znane situacije v svetu, bomo na kombi čakali še nekaj mesecev, a to bo prijetno pričakovanje.

Zaobljuba njihovih športnikov, ki sodelujejo v »Specialni olimpiadi« pravi: “Če ne morem zmagati, naj bom pogumen v svojem poizkusu. Mi bomo pogumni še naprej. Luka Dončič pa dokazuje, da ni velik samo po centimetrih, ampak še večji v svojem srcu”, so sklenili.