Podjetje NOAH je bilo nedavno partner na dogodku Gradbene simfonije, ki so ga v okviru 4. maturitetnega predmeta organizirali dijaki Srednje ekonomske šole in gimnazije Maribor. Dogodek je bil zasnovan kot simbioza med ekonomijo in arhitekturo, dijaki pa so lahko na njem predstavili svoje inovativne ideje in talente na področju gradnje hiš.

V podjetju NOAH so imeli priložnost na dogodku predstaviti svoje delovanje in praktična znanja ter izkušnje. Dijaki so nato v sklopu kreativnih delavnic izdelali modele svojih sanjskih hiš v fizični in 3D računalniški obliki. Njihova inovativnost in kreativnost sta navdušili tako mentorje kot predstavnike podjetja NOAH.

[[image_1_article_64237]]

Najboljši na posebno ekskurzijo

Prav zato so v priznanem mariborskem podjetju najboljše dijaške modele nagradili ter njihove avtorje povabili na ogled montažne hiše NOAH, ki je trenutno v izgradnji.

Dijaki so si tako lahko ogledali modificirano izvedbo NANO X 115, kjer so jim predstavniki podjetja iz prve roke predstavili postopek gradnje in odgovorili na vsa njihova vprašanja.

»Navdušeni smo nad talenti in entuziazmom dijakov,« so povedali v podjetju NOAH, kjer so dijakom na njihovi življenjski in poslovni poti zaželeli obilo uspehov.

[[image_2_article_64237]]

Dogodek Gradbene simfonije je bil odličen primer sodelovanja med podjetji in šolami ter dokaz, da je spodbujanje kreativnosti in inovativnosti pri mladih ključnega pomena za razvoj stroke in družbe kot celote. Ob tem so v podjetju NOAH dodali še, da bodo tudi v prihodnje še naprej sodelovali s šolami, saj so prepričani, da je tovrstno sodelovanje koristno prav za vse vpletene – dijake, šole, podjetja.