V Lenartu tudi letos vabijo poletne kulturne prireditve. Prireditve so načrtovane od začetka junija pa vse do konca septembra. To soboto, 9. julija, pa v sklopu LEN-ART-a v Selce prihaja živa slovenska legenda – Gajaš.

Uspešnica iz Petelinjega zajtrka

Življenjska zgodba mehanika Pištija Gajaša se nadaljuje. Potem ko se je že lepo navadil življenja v zaporu, so se vrata nekega lepega dne nepričakovano odprla … Gajaš mora ven, na svobodo! Zunaj pa … povsod same omejitve …

Monokomedija bo potekala v prireditvenem šotoru ob 20.00. V njej igrajo Vlado Novak, zapisal pa jo je Feri Lainšček. Predstava traja 55 minut.

Po filmu Petelinji zajtrk, v katerem je postal živa slovenska legenda in predstavi GAJAŠ, ARESTANT, uspešnici z več kot 200 ponovitvami, se nezlomljivi mehanik zlatega srca Pišti Gajaš po prihodu iz zapora znajde v drugačnem času in prostoru, v drugačnem zaporu, navajajo na Mestnem gledališču Ptuj. Predstava je nastala pod njihovo produkcijo.

Do konca LEN-ART-a še veliko zanimivih dogodkov

LEN-ART že od leta 2007 domačinom in obiskovalcem od drugod ponuja pester nabor glasbenih, kulturnih in ostalih dogodkov. Nastal je na pobudo aktualnega župana mag. Janeza Krambergerja in Darje Ornik, ki v občinski upravi že več kot 20 let skrbi za področje kulture, javnih prireditev in dogodkov. Pod njeno taktirko se vrstijo dogodki in prireditve lenarškega poletnega festivala, za kar je prejela tudi srebrni lenarški grb.

Letos so program prireditev nekoliko razširili, ohranjajo pa tradicionalna prizorišča: mestni park, ki ostaja osrednje prizorišče, dom kulture v Lenartu, dom kulture v Selcah, športna dvorana v Lenartu in lenarška tržnica … Do konca septembra bodo v Občini med drugimi nastopali tudi: Evo Boto, Žan Serčič, Kvatropirci, skupina Il Divji, Ditka, Folkart, A Beatles Tribute … Že konec julija pa bo na obnovljeni tržnici v Lenartu Tadej Toš.