V uredništvo smo prejeli poročilo bralca, ki je zapisal, da se mu je v zadnjih nekaj dneh že drugič zgodilo, da je zaman čakal avtobus številka 17. Kot pravi, avtobusa v ponedeljek zjutraj po več kot dvajsetih minutah ni bilo na avtobusno postajo Šarhova v smeri centra. Na avtobus je v jutranjih urah čakalo nekaj več kot 10 ljudi, po nekaj minutnem čakanju so se mnogi odpravili na druga postajališča, sam pa je na njem ostal okrog 25 minut po predvidenem prihodu avtobusa. Ta pa v tem času ni prišel. Tudi sam se je nato odpravil na drugo postajališče. 

To pa ni prvič, da je avtobus številka 17 zamujal. Pred ponedeljkom se mu je to pripetilo v petek, takrat je avtobus v smeri Studenc zamujal okoli 15 minut. Kot še pove, so zamude linije 17 zelo pogoste in ta dva primera nista edina

Marprom pojasnjuje ...

Za pojasnila smo se obrnili na Marprom. »Iz oddelka prometne operative v Marpromu smo prejeli informacijo, da je na avtobusni liniji št. 17 na današnji dan, v ponedeljek, 22. 1. 2024, kljub pravočasnim postopkom priprave zaradi jutranjih težav z avtobusom, ki so jim botrovale nizke jutranje temperature, voznik odpeljal iz garaže z 20 minutno zamudo, kar je posledično pomenilo tudi zamude na posameznih postajališčih,« pojasnijo.

Nadaljujejo, da je v petek linija številka 17 skozi ves dan vozila s približno 12 minutno zamudo zaradi snežnih razmer, zamude avtobusov pa so bile praktično na vseh linijah, do izpada posameznih avtobusov pa da ni prihajalo.

V predmetnem obdobju v Marpromu nimajo evidentiranih drugih motenj na tej avtobusni liniji.


»Kot navedeno so bile motnje v avtobusnem prometu predvsem posledica dejavnikov in izzivov zaradi vremenskih pogojev, ki so nas doleteli v predhodnih dneh in se jim zmeraj ne da izogniti in so tako vplivale na nemoten prevoz potnikov in oteževale vožnjo avtobusov,« še dodajo pri podjetju Marprom iz Skupine JHMB.