Nekaj minut po polnoči današnjega dne so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v naselju Spodnji Gaj pri Pragerskem, v kateri je bilo udeleženo eno vozilo s tremi potniki. Po opravljenem ogledu kraja prometne nesreče, udeležila sta se ga tudi dežurna preiskovalna sodnica in dežurni državni tožilec, so policisti ugotovili, da je povzročitelj prometne nesreče 33-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil po naselju, iz smeri Prešernove ulice proti Župančičevi ulici.

Zaradi prevelike hitrosti je povzročitelj izgubil nadzor nad avtomobilom in zapeljal v samem začetku desnega preglednega ovinka naravnost preko travne nabrežine, kjer je z levim čelnim delom vozila trčil v obcestni jarek, od koder je vozilo dvignilo v zrak in se pričelo obračat ter je ponovno s čelnim delom trčilo v zemljo na njivi.

Zaradi prevelike hitrosti je povzročitelj izgubil nadzor nad avtomobilom in zapeljal v samem začetku desnega preglednega ovinka naravnost preko travne nabrežine, kjer je z levim čelnim delom vozila trčil v obcestni jarek, od koder je vozilo dvignilo v zrak in se pričelo obračat ter je ponovno s čelnim delom trčilo v zemljo na njivi, nakar je vozilo obrnilo in obstalo na strehi, obrnjeno v nasprotni smeri vožnje.

Sopotniku na zadnjih sedežih ni bilo pomoči

37-letna sopotnica in voznik sta se uspela rešiti iz obrnjenega avtomobila, medtem ko je 34-letni sopotnik na zadnjem sedežu ostal ukleščen v vozilu. Kljub hitremu posredovanju s tehničnim posegom gasilcev in reševalcev je bila zdravniška pomoč prepozna, saj je sopotnik na kraju podlegel poškodbam.

33-letnik vozil pod vplivom alkohola

Med postopkom so policisti ugotovili, da je povzročitelj vozil avtomobil močno pod vplivom alkohola, saj je napihal 0,84 mg/ liter alkohola v izdihanem zraku. Preiskovalna sodnica je na kraju za pokojnega odredilasodno obdukcijo, prav tako pa je bil odrejen izvedeniški pregled vozila. Po vseh zbranih obvestilih in dokazih bodo policisti 33-letnega voznika kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.