Selnica ob Dravi

FOTO: Na pustovanju v Selnici številne izvirne maske

Damjan Veršič, 12.02.24 ob 10:35

Organizatorji selniškega pustovanja so zadovoljni tako z udeležbo kot izvirnostjo sodelujočih skupin, družin in posameznikov.

FOTO: Na pustovanju v Selnici številne izvirne maske
Astronavti - japka 2024

Selnico ob Dravi so na pustno soboto zavzele maske, ki so med tamkajšnje občane prinesle smeh, zabavo in razigranost. Organizatorji, Kulturno društvo Pavza in Občina Selnica ob Dravi, so bili z udeležbo zelo zadovoljni, saj je na povorki sodelovalo okoli 300 ljudi. Pustne šeme so se s prostora pred občinsko zgradbo sprehodile po klasični trasi (Ob potoku in po Vodovodni ulici), zaključek povorke je bil na šolskem igrišču, kjer so se maske tudi predstavile. Videli smo veliko izvirnih in domiselnih pustnih šem, med njimi japko 2024 (astronavte), ohcet, babji mlin, carino pri vstopu v Kurjo vas, ... in številne posamične, družinske in šolske maske. Manjkali niso niti kurenti. 

[[image_1_article_63235]]

Carina: vstop v Kurjo vas

[[image_2_article_63235]]

Veveričke (1 . nagrada v kategoriji družinska)

Najizvirnejše maske so nagradili 

Najboljše maske v štirih kategorijah (skupinska, družinska, posamična in otroška) so nagradili s praktičnimi nagradami, izbor je opravila 4-članska strokovna komisija (vikingi). Med skupinskmi maskami je prvo mesto zasedli astronavti - japka 2024, na drugo mesto so se uvrstili neandertalci in na tretje Harry Potter. 

Galerija