Režiser in animator Rok Predin zadnja leta znova živi v Mariboru, medtem, ko je v Londonu ustvaril zavidljivo kariero.

Predin je sodeloval z velikimi imeni, kot so Rolling Stones, Elton John, Madness, Take That in U2. Seveda so bili začetki v Londonu težki, uspeh se ni zgodil kar čez noč.

O tem in še veliko več bo govoril na Kariernem sejmu v Mariboru, ki v Hotel City prihaja 16. septembra od 10. do 18. ure. “Prva dva meseca sem poslal vsaj 150 mailov. Najprej sem seveda prejel zavrnitve, šele potem so sledile prve priložnosti. Moral sem se dokazati, saj sem na podlagi svojega dela dobil naslednjo priložnost,” je povedal Rok Predin, ki je nato na podlagi svojega uspešnega dela, dobival vse več priložnosti in jih dodobra izkoristil. Pred leti se je Rok vrnil domov, v domači Maribor. Želja po bolj kakovostnem življenju njegovih otrok je pretehtala nad življenjem v Londonu.

Vstopite v jesen s pr(a)vo službo

“Trg dela je vroč, na MojeDelo.com beležimo rekordno število oglasov za delo. Še nikoli ni bilo toliko možnosti za službo, za novo kariero. Veseli smo, da se vračamo v živo, da bomo znova začutili utrip zaposlovalcev in iskalcev zaposlitve. Štajerska pokrajina je posebna, bližina meje z Avstrijo namreč ustvarja zanimivo sožitje med obema regijama in nudi možnost zaposlovanje tudi čez mejo,” pravijo pri MojeDelo.com, organizatorju kariernega sejma v Mariboru. Za vse iskalce zaposlitve bo pot do razgovora in zanimivih delovnih priložnosti velika, saj v Mariboru pričakujejo več kot 40 razstavljavcev, ki bo iskalo nove kadre.

Med razstavljavci so Paloma, d. d., Marles hiše Maribor, d.o.o., TALUM d.d. Kidričevo, Rosenbauer, d.o.o., BSH hišni aparati, d.o.o., Zavarovalnica Sava, d.d., Vzajemna, d.v.z. in drugi.

Sejma se bo udeležilo tudi več avstrijskih podjetij pod okriljem Gospodarske zbornice v Avstriji in številne kadrovske agencije, manjkal ne bo niti Zavod RS za zaposlovanje. Obiskovalci bodo lahko prisluhnili številnim zanimivim temam in izobraževanjem ter izkoristili uporabne sejemske ugodnosti, kot so foto kotiček, karierno svetovanje in dve novosti test IQ, test izčrpanosti.

Občutek izpolnjenosti prinaša zadovoljstvo v službi

Družbene razmere v “koronskem času” so medsebojno sprejetost precej načele, izzivi pa se pogosto zdijo preveliki, da bi se lahko počutili izpolnjene. Toda prav občutek izpolnjenosti je ključen, da se lahko počutimo srečne v svoji službi. Da bi bili izpolnjeni na delovnem mestu, potrebujemo tudi ravno pravšnje izzive, ki nas motivirajo za napredovanje, ter kulturo sodelovanja. Kako nam pri doseganju tega pomaga čustvena agilnost ter kaj lahko naredimo kot posamezniki in kot tim, da najdemo skupne imenovalce, bo na Kariernem sejmu v Mariboru povedal trener v podjetjih GROW Adriatik in GROW GROUP Matej Delakorda.

Iskanje prve zaposlitve je zanimiv projekt

“Želimo, da mladi na trg dela vstopijo samozavestni in odločni, takšni, kot so postali tekom svojega šolanja. Želimo, da razumejo, kaj trg dela pomeni in kako deluje, ker bodo te informacije lahko izkoristili kot prednosti pred drugimi. Želimo, da razumejo, kako se oblikuje delovno mesto, in da najbolj primerno najdejo tudi zase – takšno, ki jim bo služilo kot dobra popotnica v razvoju kariere”, je povedal predavatelj Gorazd Prah, ki ima dolgoletne izkušnje na področju kariernega svetovanja in bo prav tako predaval na Kariernem sejmu v Mariboru.

Karierni sejem v Mariboru

1. Na Kariernem sejmu v Mariboru se bo predstavilo okoli 40 lokalnih podjetij in podjetij iz Avstrije.

2. Na njihovih stojnicah se boste lahko predstavili njihovim kadrovnikom.

3. Pozanimajte se o tem, katera podjetja bodo razstavljala da boste lahko proučili, koga iščejo in ali ste prava izbira za njih: https://kariernisejem.com/razstavljalci/?location=maribor

4. Na sejmu se lahko profesionalno fotografirate za sliko, ki jo potrebujete v svojem življenjepisu.

5. Lahko greste na psihometrično testiranje, na test izčrpanosti in IQ test.6. Strokovnjak vam bo pogledal življenjepis.

7. Poglejte, katera karierna predavanja so na voljo: https://kariernisejem.com/programi/?location=maribor

8. Pustite dober vtis.

9. Pridite z dobro voljo.

10. Z enim samim obiskom Kariernega sejma, boste naredili veliko za svojo kariero.

Vzemite kariero v svoje roke in si povečajte zaposlitvene možnosti – 16. septembra na Kariernem sejmu MojeDelo.com v Hotelu City Maribor. Začnemo ob 10. uri.

Program kariernega sejma si oglejte tukaj