Na območju Policijske uprave Maribor se je včeraj na cestah veliko dogajalo. V Pesnici je bila zelo huda prometna nesreča, kjer je bilo več oseb poškodovanih, ena se je smrtno ponesrečila. V dveh drugih prometnih nesrečah sta se hudo poškodovala še motorist in kolesarka. Kriva sta bila voznika osebnih vozil. Mariborski policisti so prav tako zasegli vozilo alkoholiziranemu vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

V kolesarko trčila na kolesarski stezi

Včeraj dopoldan je 64-letna voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčila 67-letno kolesarko. Do trčenja je prišlo na kolesarski stezi ob Cesti proletarskih brigad v Mariboru. Kolesarka se je v trčenju hudo telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v UKC Maribor. Policisti bodo voznico osebnega avtomobila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Odvzel prednost motoristu

Včeraj popoldan je 52-letni vozni osebnega avtomobila zaradi vključevanja v promet s parkirnega prostora na Zagrebški cesti na Ptuju odvzel prednost 45-letnemu vozniku motornega kolesa. Vozili sta zaradi tega trčili, motorist se je ob tem hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v SB Ptuj. Policisti bodo voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Mariborski policisti prav tako zasegli vozilo alkoholiziranemu vozniku

Sinoči so policisti v Benediktu ustavili voznika osebnega avtomobila, ki mu je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 0,71 mg/l alkohola. Ker voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil. Zoper kršitelja bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, so še sporočili mariborski policisti.