Plesne čevlje si boste lahko za prvi ples v seriji plesov, ki jih letos pripravljajo v hotelu Habakuk, nadeli že 16. marca, ko bo pod žaromete stopila legendarna glasbena zasedba Black & White. Zakaj legendarna? Odgovor bodo vedeli vsi, ki so se v preteklosti udeleževali številnih plesov v Mariboru in okolici, ki so jih z glasbo pospremili prav v tej skupini.

[[image_2_article_63693]]

Tako je povsem na mestu, da so v hotelu Habakuk za začetek preporoda plesne tradicije v Mariboru povabili prav zasedbo Black & White. Ob bližajočem se pomladnem plesu smo se tako pogovarjali s frontmanom glasbene skupine Black and White Aljažem Šimekom.

»Izhajam iz takšnega okolja. Pot je bila povsem naravna in logična.« Tako je frontman glasbene skupine Black & White, Aljaž Šimek, opisal svojo glasbeno pot. Njegova zgodba se je začela v družini, kjer je bila glasba vedno prisotna, zato je bilo le vprašanje časa, kdaj se bo tudi sam aktivno vključil v to ustvarjalno sfero.

[[image_1_article_63693]]

Šimek se z nostalgijo spominja na razprodane plesne večere v Mondu, ki so bili prava meka za ljubitelje plesa in dobre glasbe. Žal je pandemija koronavirusa prekinila to tradicijo, ki se je uveljavila v mnogih letih.

Ples več kot le premikanje po plesišču

Za Šimeka je ples veliko več kot le fizična aktivnost. To je način druženja, povezovanja in celo lobiranja. V plesnih večerih vidi paralelne z bogato tradicijo gala prireditev z Dunaja, ki so vrhunec družabnega življenja.

Ob tem se pred bližajočim se spomladanskim plesom skupina Black & White zaveda, da je dobra glasba ključna za ustvarjanje vzdušja, ki pritegne množice na plesne prireditve. Pomembno je, da so skladbe poznane in da se ljudje ob njih dobro počutijo ter ob znanih, energičnih ritmih začutijo željo po plesu.

Ob izbiri skladb pa je, kot poudari Šimek, ključno tudi ustvarjanje vzdušja – prav po slednjem je ekipa Black and White tudi posebej prepoznavna ...

[[image_3_article_63693]]

Glasba ima namreč po Šimekovem mnenju močan vpliv na medsebojne odnose in družbene povezave. Lahko združuje ljudi, vzbuja spomine in celo deluje kot zdravilo.

Oživljanje plesne tradicije dobrodošlo, a predstavlja izziv

Ohranjanje oziroma oživljanje tradicije plesnih večerov, kot se tega lotevajo v hotelu Habakuk, je, kot pove Šimek, sicer zelo dobrodošlo, a bo gotovo predstavljalo svojevrsten izziv. Vseeno pa je glede na navdušene odzive ljudi prepričan, da bo plesna kultura v Mariboru gotovo sčasoma uspešno vzniknila in zrasla.

Na ples v Habakuk

Navdušenje Aljaža Šimeka, frontmana zasedbe Black & White, nad bližajočim se Habakukovim plesom je nalezljivo, zato velja nekaj besed nameniti tudi spomladanskemu plesnemu večeru.

Dogodek se bo odvijal 16. marca 2023 ob 19. uri, v hotelu pa že sedaj obljubljajo večer poln elegance, glamurja in nepozabnih ritmov.

Ples za vse generacije

Plesni večer v hotelu Habakuk je namenjen vsem, ki radi plešejo, ne glede na starost ali izkušnje. Ansambel Black & White, ki ga lahko pod Habakukovimi žarometi pričakujete, pa bo poskrbel za raznoliko glasbeno izkušnjo, od večnih klasik kot so Elvisovi hiti ali uspešnice skupine Abba do sodobnih hitov, v bogatem glasbenem repertoarju, ki obeta celo imitacije znanih pevcev in duete v stilu belcanto pa bo vsak našel nekaj zase.

Vstopnice za spomladanski ples z gurmansko večerjo so že na voljo in jih lahko kupite vsak dan med 8. in 23. uro v Lobby baru hotela Habakuk.

Plesna scena v vzponu

Ples ima v Mariboru zanimivo tradicijo – v preteklosti so se jih namreč Mariborčanke in Mariborčani radi udeleževali, plesna kultura pa je v zadnjih letih zaradi številnih opuščenih prostorov in prireditev nekoliko zamrla.

V hotelu Habakuk jo bodo tako ob pomoči glasbenih ritmov izbranih skupin in glasbenikov ponovno poskusili oživiti ter ji dodati pridih modernosti ter ščepec glamurja, ki ga kot eden najprestižnejših hotelov v tem koncu vsekakor premorejo.

Plesni večeri kot feniks iz pepela

Da jim bo to uspelo, vsekakor ne dvomimo, saj ples znova postaja popularen – združuje namreč tako gibanje kot druženje, zabavo in uživanje v dobri glasbi, kar je lahko izvrstna iztočnica za družabni večer s prijatelji ali pa priložnost za romantičen večer v dvoje.

[[image_4_article_63693]]

»Veseli nas, da lahko v zadnjih štirih letih opažamo postopno prebujanje in preporod plesne scene,« poudarjajo v hotelu Habakuk ter dodajo:

»Ples se je vrnil v središče pozornosti; postal je modern in zaželen, znati plesati pa je znak dobrega družbenega položaja. Ples ponuja gibanje, dogajanje, druženje in predstavlja način življenja, ki prinaša obilo pozitivnih in koristnih izkušenj.«

Vstopnice za spomladanski ples so že na voljo. Ne odlašajte s prijavo in si zagotovite svoje mesto na tem izjemnem dogodku. Za rezervacijo pokličite na 02 300 81 00. Cena na osebo znaša 55 evrov in vključuje edinstven plesni večer z gurmansko večerjo.