Župan občine Pesnica mag. Gregor Žmak  je včeraj v dvorani Toneta Partljiča priredil tradicionalni novoletni sprejem za predstavnike društev, upravne enote, centra za socialno delo, urada za delo, policije, gasilcev, gospodarstva. Srečanja, katerega namen je bil pregled opravljenega dela v lanskem letu in pogled v prihodnost, so se udeležili tudi občinski in krajevni svetniki, sosednji župani, kulturniki, ravnatelji, kmetovalci in še nekateri drugi. 

[[image_3_article_62440]]

Preteklo leto je bilo zahtevno 

Župan je v izjavi dejal, da le takrat, ko vsi govorijo isti jezik, lahko občina postane perspektivna, dobra in razvojno naravnana. Spomnil je, da je bilo preteklo leto  zaradi naravnih ujm, predvsem plazov, pesniški občini zelo nenaklonjeno. "Tako kot smo se pretekla tri leta pogovarjali o tako imenovanem postpandemičnem obdobju, smo lansko leto precej časa namenili poplavam in plazovom. Teh je v naši občini že več kot 500, med njimi jih je 350 na občinski infrastrukturi. Nekatere investicije smo bili primorani prestaviti v naslednja leta. Pri 25 milijonih evrov škode brez državnih in evropskih pomoči ne bo šlo. Po drugi strani pa smo jo, v primerjavi z občinami naših prijateljev županov s koroške in savinjske regije, še dobro odnesli," je povedal. Prepričan je, da se svetniki v občinskem svetu kot tudi v krajevnih svetih zavedajo, da je potrebno kakšen projekt tudi zamakniti. Dodal je, da si še naprej  želi takšne podpore kot do sedaj. 

[[image_5_article_62440]]

Načrti so smeli 

Za letošnje leto si želi, da začnejo z ureditvijo osrednjega trga v Pesnici. Pri tem projektu so bila doslej tri javna naročila za izbiro izvajalca neuspešna, občina bo zdaj objavila že četrto. Načrtujejo še otvoritev tako imeovanega muzeja Alfija Nipiča v Jarenini. "Radi bi otvorili tudi 18 kilometrov kolesarskih poti in nekatere načrtovane projekte pripeljali do gradbenega dovoljenja. Z načrti pa smo že pri letu  2026, ko si želimo, da bomo lahko začeli z deli na novem pokoplališču v Pesnici, ki si ga občanke in občani želijo že več kot 30 let."

[[image_1_article_62440]]

Za kulturni program v dvorani so poskrbeli otroci iz vrtcev Pesnica in Pernica z mentorico Alenko Herceg  in Tim Ribič ter Špela Pokeržnik. Srečanje se je nato nadaljevalo v prostorih galerije Večnamenskega centra Pesnica, kjer so za zbrane pripravili pogostitev in prijetno druženje nadaljevali v neformalnem klepetu.

 [[image_4_article_62440]]

[[image_6_article_62440]]

[[image_8_article_62440]]