Občina Pesnica že tretje leto zapored materam in ženam ob skorajšnjih marčnih praznikih podarja koncert Lepa si. Ta bo na osrednjem trgu v Pesnici potekal v petek, 15. marca, od 18. ure dalje. Na koncertu, s katerim se želi občina pokloniti materam in ženam, bodo tokrat nastopili Vlado Kreslin & Mali bogovi ter ansambel Brloga iz Šentilja. Vstop za obiskovalke in njihove spremljevalce bo brezplačen, za jedačo in pijačo bodo poskrbeli lokalni ponudniki. Ker bo prireditev pod velikim šotorom, bo ob vsakem vremenu.

Vlado Kreslin je glasbeno kariero začel leta 1970 kot bobnar v bandu Apollo. Kot pevec je nastopal s skupinami Špirit group, Zodiac, Izvir, Horizont, Sanje in Avantura. Leta 1980 je zmagal na slovenski popevki s skladbo Dan neskončnih sanj, leta 1983 se je priključil skupini Martin Krpan. Z njimi je posnel albuma Od višine se zvrti ter Bogovi in ovce. Vzporedno je ustvarjal avtorsko glasbo, večinoma s soavtorjem in kitaristom Mirom Tomassinijem. Iz tega obdobja izhaja eden njegovih najbolj prepoznavnih hitov Tista črna kitara. Leta 1991 se je začel glasbeno družiti s starejšimi godci iz rojstnih Beltincev - Beltinško bando. Posvetil se je ljudski glasbi in povzročil pravi preporod slovenske etno glasbe. Približal jo je mlajšim generacijam, demarginaliziral in rehabilitiral je prekmursko narečje. Z bandom Mali bogovi in Beltinško bando je pričel združevati včeraj in danes, lokalno in globalno. Številne njegove pesmi so ponarodele, nekatere so postale navdih za romane, celovečerne filme in diplomske naloge.

Na dosedanjih koncertih je bilo več tistoč obiskovalcev 

Leta 2022 so na koncertu v Pesnici ob Nini Pušlar, po njeni pesmi je koncert tudi poimenovan, nastopili še ansambel Zadetek, Zoja Hadner iz Jakoba ter Mažoretna in twirling skupina občine Pesnica. V lanskem letu je na oder v Pesnici stopila Tanja Žagar. Oba koncerta sta bila izredno dobro obiskana, udeležilo se ju je več tisoč ljudi. 

[[image_1_article_63491]]