Župan mag. Gregor Žmak je že sprejel osnovnošolce, ki so bili odličnih vseh devet let. V času počitnic na šolah ne bodo opravljali večjih del.

V občini Pesnica osnovnošolcem, ki so bili vseh devet let odličnjaki, podeljujejo tako imenovane županove petice. Odličnjake, teh je bilo letos 13, je v teh dneh že sprejel župan mag. Gregor Žmak in jim izročil omenjena priznanja. Ob tem je na svojem Facebook profilu zapisal: “Včeraj so nas z obiskom počastili učenci, ki so vseh devet let uspeli obdržati odličen uspeh. Podelili smo jih kar 13. Iskrene čestitke zlatim devetošolcem, prav tako tudi staršem in učiteljem, ki so skozi te mladostnike pokazali odlično sodelovanje in vodenje ter soustvarjali ta včerajšnji dogodek. Želimo vam, da vam na to obdobje ostanejo lepi spomini in zavedanje, da se zgodbe o uspehu pišejo s sodelovanjem z drugimi ter zaupanjem vase. Bodite drzni!”

Večjih obnovitvenih del na šolah v času počitnic ne bodo opravljali

Zanimalo nas je, ali bodo v času poletnih šolskih počitnic, ki bo tudi šole v pesniški občini zaprle svoja vrata, opravljali kakšna večja obnovitvena oziroma vzdrževalna dela. “Pri nas te stvari urejamo sproti. Nekaj večjih sanacijskih del smo v dogovoru z ravnatelji opravili v lanskem letu, nekaj nam je ostalo še za letos. Ker imamo potrjen dvoletni proračun, imamo nekaj večjih investicij načrtovanih tudi v letu 2022. Tako bomo naslednje leto v Jarenini sanirali vlago na starejšem delu objekta vrtca, pri kuhinji in jedilnici, sicer pa sproti menjujemo potratne luči z led svetili, potrebno bo še zamenjati kakšno peč, za kar pa ne bo potrebno zapirati šol,” nam je še povedal pesniški župan.