Moto klub Perniški asi je včeraj v Pernici organiziral 13. blagoslov motorjev. Gre za dolgoletno tradicijo, ki je zadnji dve leti zaradi epidemioloških razmer, povezanih s covidom, niso mogli izvesti, v letu 2019 pa je dogodek odpadel zaradi slabega vremena.

Postavili so poligon varne vožnje

Je pa blagoslov uspel preteklo nedeljo. Udeležilo se ga je 240 motoristov, večina z območja Štajerske, dva udeleženca sta bila z Vrhnike. “Iz našega moto kluba se je blagoslova udeležilo 39 članov. Sicer pa smo včeraj v Pernici videli različne motorje; od najmanjših do največjih BMV-jev. Prišli so tudi lastniki skuterjev, štirikolesnikov, veliko je bilo chopperjev, harley-davidsonov, … Če bi bilo vreme manj nestabilno, bi gotovo prišlo vsaj 600 motoristov iz celotne Slovenije, tako kot že kdaj v preteklosti. V letu 2018 se nas je blagoslova udeležilo okoli 450,” nam je povedal Darko Železnik, predsednik Perniških asov.

Železnik je dodal, da moto klub že vrsto let zelo dobro sodeluje s perniškim župnikom Marjanom Nemcem, ki je blagoslov opravil tudi letos. Sicer pa delovanje moto kluba podpira tudi Občina Pesnica na čelu s tamkajšnjim županom mag. Gregorjem Žmakom. “Ko smo pred 13 leti začeli, so nas nekateri nekoliko nejevoljno gledali, ko pa so videli, da delamo dobro in v Pernico pripeljemo tudi 700 motorjev, se je to spremenilo. Dobro sodelujemo tudi s policijo, vojsko in reševalno postajo Maribor. Njihovi predstavniki so bili včeraj prisotni v Pernici, na kolesarskem parku je bil postavljen tudi poligon varne vožnje.”

Ko smo pred 13 leti začeli, so nas nekateri nekoliko nejevoljno gledali, ko pa so videli, da delamo dobro in v Pernico pripeljemo tudi 700 motorjev, se je to spremenilo.

Naslednji večji dogodek v organizaciji Perniških asov bo septembra, ko pripravljajo društveni piknik in memorialno vožnjo v spomin na njihovega preminulega člana Kikija, ki se smrtno ponesrečil.