Tretja Mednarodna odprta veslaška regata »zDravoJutri« v organizaciji podjetja AquaSystems in Študentskega veslaškega kluba Maribor.

Domači in tuji veslaški osmerci iz Slovenije, Hrvaške in Srbije bodo na praznični dan v soboto, 25. junija, pomerili svoje moči na že tradicionalni Mednarodni odprti veslaški regati zDravoJutri – z otvoritvijo ob 15. uri in slavnostno podelitvijo medalj najboljšim ekipam ob 19. uri. Tokrat bodo na trasi od Studenške brvi do Benetk na Dravi prvič tekmovale tudi ženske ekipe.

V AquaSystemsovem jubilejnem letu – podjetje letos obeležuje 25 letnico svojega obstoja – regata prinaša tudi zanimiv spremljevalni program z atraktivnimi nastopi članov skupin F&B Acrobatics in Local Heroes, ki ga bo oplemenitila še podelitev nagrad najbolj zaslužnim društvom za dolgoletno skrb za reko Dravo. Organizatorja z dogodkom spodbujata veslaški šport v Mariboru in ohranjata bogato veslaško tradicijo na reki Dravi.

Okvirni urednik regate in obregatnega dogajanja:

  • 15.00 Slavnostna otvoritev regate
  • 15.30 –18.00 Tekme osmercev – start Studenška brv, cilj Benetke
  • 18.00 Finale tekmovalnega dela
  • 19.00 Podelitev medalj na odru pri Benetkah

Regato bodo ob otvoritvi, polfinalnih in finalnih veslaških nastopih ter podelitvi medalj najboljšim spremljali akrobatski in plesni nastopi članov skupin F&B Acrobatics in Local Heroes.  Otvoritev regate bo oplemenitila dobrodelna gesta ter potop penine v Dravo, v regatnem popoldnevu pa se bodo predstavili še gasilci PGD Dogoše ter potapljači obeh potapljaških društev iz Maribora.

Športno-družabni dogodek leta na Dravi se bo odvil v okviru Festivala Lent

Podjetje AquaSystems, upravljalec Centralne čistilne naprave Maribor in podpornik Festivala Lent že več kot 20 let, si vse od svojega obstoja poleg skrbi za ohranitev reke Drave prizadeva tudi za promocijo uporabe nabrežja Drave za urbane vsebine v korist lokalnega prebivalstva. Tako je zadnja tri leta prevzel glavno vlogo organizatorja mednarodne veslaške regate, ki ima sicer že 28-letno tradicijo.

Mag. Leon Lozar, direktor družbe AquaSystems, ki že 25 let vodi delovanje in skrbi za razvoj največje čistilne naprave v porečju Drave, o družbeno odgovornih projektih: “V podjetju AquaSystems že vrsto let izvajamo najrazličnejše aktivnosti, s katerimi skrbimo za čistejše in varnejše okolje, izobražujemo naše najmlajše in jim približujemo pomembnost sobivanja z našo reko Dravo. V ta namen smo pred leti ustanovili tudi fundacijo zDravoJutri, v sklopu katere se s posameznimi aktivnostmi trudimo tudi za ohranjanje gospodarskega in družbenega razvoja mariborskega območja.”

Mag. Leon Lozar, direktor podjetja AquaSystems

Ob 25-letnici obstoja AquaSystems z donacijo dvema izbranima društvoma

Tekmovalno naravo dogodka bo tako oplemenitila še dobrodelnost. Za pretekli trud in kot spodbudo za ohranjanje čiste reke Drave in njenega nabrežja tudi v prihodnje, bo AquaSystem mariborskim potapljačem predal posebni donaciji. Ob praznovanju jubileja pa želijo spodbuditi k povezovanju vse, ki so povezani z Dravo in delujejo v dobro Maribora.