V Lenartu, na tamkajšnji osnovni šoli, je preteklo soboto potekal 15. kviz gasilske mladine Gasilske zveze Lenart, ki združuje deset prostovoljnih gasilskih društev v osrednjih Slovenskih goricah. Letošnjega tekmovanja se je udeležilo 23 pionirskih ekip, 26 mladinskih in štiri ekipe gasilcev pripravnikov. Pomerili so se v praktičnem delu (štafetno vezanje vozlov, orodja in gasilske spretnosti) ter teoretičnem testiranju (kviz drži ali ne drži, prva pomoč, požarna preventiva, poišči besede, križanka).

Zbor mladih gasilcev, v katerem je bilo več kot 240 udeležencev, so pozdravili ravnatelj Osnovne šole Lenart Marjan Zadravec, predsednik in poveljnik Gasilske zveze Lenart Klemen Potrč in Robert Kukovec ter predsednica mladinske komisije GZ Lenart Maja Ješovnik, ki je bil v vlogi vodje tekmovanja. 

Kdo napreduje na regijsko raven?

In kakšni so bili rezultati? V kategoriji pionirji na regijsko raven tekmovanja napredujejo naslednje ekipe: PGD Sveta Ana 1 (1. mesto), PGD Osek 2 (2. mesto) in PGD Sveta Ana 2 (3. mesto). Med mladinci so se najbolje odrezali v PGD Osek 2 (1. mesto), PGD Sveta Trojica 3 (2. mesto) in PGD Sveta Trojica 2 (3. mesto). Omenjene tri ekipe se bodo udeležile regijskega kviza. V kategoriji gasilci pripravniki na regijsko raven napredujeta dve ekipi, in sicer PGD Sveta Trojica (1. mesto) in PGD Benedikt (2. mesto). Tretje mesto je osvojila ekipa PGD Osek. Prve tri ekipe v vsaki kategoriji so dobile pokale in medalje. 

Na vseh dosedanjih tekmovanjih gasilske mladine GZ Lenart je do zdaj v 15 letih sodelovalo 523 ekip, v vsaki ekipi so po trije otroci, kar skupno pomeni 1569 otrok in 524 mentorjev. 

Letošnji regijski kviz gasilske mladine podravske regije, ki bo 19. po vrsti, bo 23. marca v Gorišnici in bo omogočal napredovanje na državni kviz, ki ga bo 13. aprila gostila Osnovna šola Rače. "V Gasilski zvezi Lenart smo skoraj vsa leta imeli zastopnike na državnih tekmovanjih. Naše ekipe so med boljšimi v regiji," nam je povedala Ljubica Omerzu, tajnica Gasilske zveze Lenart. 

[[image_1_article_64134]]

[[image_2_article_64134]]

[[image_3_article_64134]]