Po skoraj 3 milijonski prenovi javnega kopališča Pristan, bazeni kot kaže še vedno puščajo. Voda je uničila prostore v spodnji etaži kopališkega kompleksa. Ni prvič, da se v Pristanu soočajo z iztekanjem vode. Tokrat je do izliva prišlo v manjši sobi, natančneje v trenerskem kabinetu, v katerem je madež, povzročen zaradi vode, bil viden že junija.

“Naredilo nam je kar veliko škodo, saj nam je zalilo trenerski kabinet s pisarno, kjer je arhiv, s pohištvom, s stropom, s stropno tehniko, elektriko,”  je za RTV SLO dejal Karl Kelc iz Ju-jitsu kluba ADK Maribor. Kot je v nadaljevanju še pojasnil, nikoli ne vedo, zakaj se to dogaja.

Da bazen ni povsem vodotesen so na mariborski občini povedali že lani, a je očitno težava tudi v ostalih prostorih.

Kot je za RTV SLO pojasnil mariborski podžupan Samo Peter Medved, so lani ugotovili, zamakanje pri tuših. Zdaj pa pušča tudi ena črpalka, ki napaja bazene pri tuših pred vhodom v bazen. Medved bo iskal odgovornost pri nadzornikih, izvajalcih in verjetno tudi pri upravljalcu, ki je imel leto dni časa, da vse sisteme testira. “Kot lastnik smo dolžni to sanirati in seveda moramo vzpostaviti stanje kot ga vsi pričakujejo,” je še dodal.