Poslovne deleže v novoustanovljeni družbi Večer mediji bo predvidoma prevzelo šest novih družbenikov, neuradno gre za podjetja pod okriljem Martina Odlazka, poroča STA.

Obstoječa družba Časnik Večer v lasti družbe 2HT invest, katere lastnika sta Uroš Hakl in Sašo Todorovič, se bo po delitvenem načrtu, ki je bil 20. julija objavljen na spletnih straneh Ajpesa, ukvarjala s svetovanjem in storitvami. Dobila naj bi novo ime, to je T2H s sedežem v Ljubljani.

Bistvenih sprememb ne bo

Kot izhaja iz današnje objave na Ajpesu, se je danes v sodni register vpisala družba Večer mediji, direktor družbe pa je z današnjim dnem ostal Miha Klančar, doslej direktor družbe Časnik Večer. Iz njenega lastništva se bosta po sedmih letih umaknila Hakl in Todorovič.

Kot je danes pisal časnik Večer, bistvenih sprememb ob tej menjavi ne bo. Časnik bodo bralci odslej ponovno brali v dveh snopičih, prvi bo namenjen nacionalnim političnim temam, gospodarstvu, svetovnemu dogajanju, kulturi, črni kroniki in športu, drugi pa bo združeval lokalne vsebine. Posebna priloga Štajer’c bo ponovno izhajala na 32 straneh, so zapisali.

Klančar je za Večer povedal, da v ožji ekipi večjih sprememb ne bo. “Matija Stepišnik ostaja odgovorni urednik, novinarsko ekipo smo v zadnjem času dopolnili in okrepili, naprej gremo tudi v močni marketinško-trženjski postavi, zato sem prepričan, da smo pripravljeni na novo obdobje in nove izzive,” je zatrdil.

Kdo bodo novi družbeniki zaenkrat skrivnost

Kdo bodo novi družbeniki družbe Večer mediji, uradno ni znano. Zaposlenim na Časniku Večer so konec julija neformalno pojasnili, da so med njimi Salomon in Svet24. Manever z več kupci naj bi bil po pisanju današnjega Dela namenjen obvodu zahteve regulatorja po priglasitvi 20-odstotnega lastništva, saj za manj kot 20-odstotni delež ministrstva za kulturo ni treba prositi za soglasje.

Skupina Večer je aprila 2019 prodala celoten portfelj revij. Večer revije je kupil Svet24, Tretje revije družba Media24, Podjetje za informiranje, ki izdaja pomurski Vestnik, pa Radio Maxi.

Svet24 sodi pod okrilje skupine Media24, ki jo obvladuje Odlazek, medtem ko je družba Radio Maxi v lasti Radia Maksi, katere lastnik je Infonet media, katere solastnik je prav tako Odlazek.