Danes se je v Hotelu Habakuk pričelo 34. Posvetovanje o računovodstvu, reviziji, davščinah in financah, ki ga organizira Društvo računovodij, finančnikov in revizorjev Maribor, letos prvič skupaj z Visoko šolo za računovodstvo in finance Ljubljana. 

Danes, 3. 10. 2019 se je v Hotelu Habakuk pričelo 34. Posvetovanje o računovodstvu, reviziji, davščinah in financah, ki ga organizira Društvo računovodij, finančnikov in revizorjev Maribor, letos prvič skupaj z Visoko šolo za računovodstvo in finance Ljubljana. Posebnost letošnjega posveta je spremljevalni program v obliki svetovalnega kotička, kjer so na razpolago strokovnjaki s področja računovodstva in davkov.

Konferenco sta otvorila mag. Zdenka Radek, predsednica društva in doc. dr. Branko Mayr, predstavnik Visoke šole za računovodstvo in finance Ljubljana.

Nova študijska smer Forenzične preiskave v financah in računovodstvu

Prvič v zgodovini društva so posvetovanje organizirali z namenom, da se lotijo nekaterih organizacijskih sprememb. “Naš cilj je bil, da s skupnimi močmi, znanji in idejami pripravimo prenovo tega posvetovanja. Hkrati vseskozi sledimo spremembam na svojem področju. Posebnost letošnjega posvetovanja poleg strokovnega dela je tudi družabni del,” je dejala Radekova. Po sklopu predavanj so imeli skupno kosilo, po koncu popoldanskih predavanj pa se bodo odpravili z gondolo na Pohorje in pripravili pohorski lonec.

Ob začetku konference je spregovoril tudi doc. dr. Branko Mayr iz VŠR: “Skupaj smo stopili, da bi bili boljši. Želim si, da bi nas bilo na teh srečanjih sicer veliko več.” Izpostavi je posebnost njihove visoke šole, saj so na 2. stopnji magistrskega programa pričeli izvajati študijsko smer Forenzične preiskave v financah in računovodstvu.