Kot poroča Večer, je danes v Mariboru, na desnem bregu reke Drave, v reki pristal otroški voziček, v njemu pa 18-mesečni otrok. Domačini so se nemudoma vključili v reševanje in otroka rešili.

Njegova mama prihaja iz Ukrajine

Domačini so danes okoli poldneva v bližini Koroškega mostu v Dravi zagledali majhnega otroka in otroški voziček, na brežini pa njegovo mamo, ki je premočeno trepetala, zapišejo pri Večeru. V reševanje otroka so se nemudoma vključili očividci. Za časnik Večer je spregovorili Mariborčan, profesor ekonomsko-poslovne fakultete, dr. Davorin Kračun, ki je pomagal v reševanju, kot se je izkazalo ukrajinskega otroka.

Kot je povedal Davorin Kračun, je ob videnem nemudoma tudi sam priskočil na pomoč, poklical je reševalce in sledil njihovim navodilom. Ko je prispel na kraj nesreče, sta dva moška iz reke že vlekla voziček z otrokom.

Očividci in reševalci so se težko sporazumevali z otrokovo materjo, saj ne govori niti slovensko niti angleško. Dojeli so, da prihaja iz Ukrajine.

Reševalna akcija je sicer potekala brez večjih zapletov, vsi na brežini Drave pa so si oddahnili, ko je bil otrok rešen iz reke in so ga slišali zajokati. Reševalci so otroka in mati odpeljali na pregled v UKC Maribor.

Kot zapišejo v Večeru, ni jasno, kako je prišlo do nesreče, ki bi se lahko končala tragično.