Na Osnovni šoli Draga Kobala na Pobrežju so pred dnevi pripravili kviz gasilske mladine Gasilske zveze Maribor (praktični in teoretični del). Na njem je sodelovalo 69 ekip, 207 tekmovalcev in 69 mentorjev. Skupaj je to 276 gasilcev iz 20 prostovoljnih gasilskih društev Gasilske zveze Maribor.

Tekmovali so v treh kategorijah: pionirji (36 ekip), mladinci (29 ekip) in pripravniki (4 ekipe). Najboljše tri ekipe v vsaki kategoriji so se uvrstile na kviz gasilske mladine mariborske gasilske regije, ki bo 23. marca na Osnovni šoli Rače.

Iz Gasilske zveze Maribor  na regijski kviz, na katerem bodo sodelovale ekipe Gasilskih zvez Maribor, Ruše, Slovenske gorice in Starše, napreduje devet ekip. 

[[image_1_article_64225]]

PGD Zrkovci napreduje s kar petimi ekipami 

Med pionirji na regijsko raven napredujejo naslednje ekipe: PGD Zrkovci 1, PGD Zrkovci 2 in PGD Spodnja in Zgornja Gorica 1. V kategoriji mladincev so se najbolje odrezale ekipe: PGD Zrkovci 2, PGD Zrkovci 1 in PGD Hoče. In še pripravniki: PGD Zrkovci (1. mesto), PGD Rače (2. mesto) in PGD Hotinja vas 1 (3. mesto). 

Boštjan Lemež, mentor mladine v PGD Zrkovci in predsednik komisije za delo z mladimi na GZ Maribor, je uvrstitve vseh petih ekip na stopničke zelo vesel. "Zadnjih šest let smo na kvizih zelo uspešni; tako na tekmovanjih tukajšnje gasilske zveze kot regije, blizu vrha smo bili tudi na državnem tekmovanju. Izkušnje so gotovo tiste, ki so pripomogle k takšnemu rezultatu, najpomebnejše pa je seveda znanje," pove in doda, da imajo v društvu, ki je sorazmerno majhno, okoli 30 mladih gasilcev. In kakšna so pričakovanja za regijski kviz? "Naj vsi oddelajo tako, kot znajo."

[[image_2_article_64225]]

Državni kviz bo 13. aprila v Račah 

13. aprila bo v prostorih Osnovne šole Rače še državni kviz gasilske mladine iz celotne Slovenije. Organizatorja dogodka sta mariborska gasilska regija in Gasilska zveza Slovenije. Na kviz GZS se uvrstita prvi dve ekipi iz vsake kategorije iz regije, nam je pojasnil Dušan Mikl, poveljnik GZ Maribor.