Pred dnevi smo bili v Mariboru priča filmskemu prizoru. V Sernčevi ulici je iz tretjega nadstropja večstanovanjskega objekta je padel moški. Ker se je njegova družba po dogodku razbežala, je bilo videti, kot da so ga potisnili. Po poročanju Večera preiskujejo kriminalisti prav v to smer, saj gre tako pri večini vpletenih kot tudi pri žrtvi za stare znance policije. Kljub temu pa želi policija preveriti še možnost, da je 39-letni Mariborčan padel oziroma skočil z balkona, da bi pobegnil pred nasilneži.

Kljub hudim poškodbam je 39-letnik preživel

Po padcu iz tretjega nadstropja je Mariborčan pristal na trdih tleh, zaradi česar je potreboval medicinsko pomoč, ki jo je dobil v UKC Maribor. Ker njegovo življenje ni več ogroženo, je policija z njim že opravil zaslišanje. Kot je za Večer dejala tiskovna predstavnica mariborske policijske uprave Anita Kovačič Čelofiga, se je dogodek zgodil v nedeljo. “39-letnik je povedal, da sta ga preko balkona potisnila dva moška. Kriminalisti so z zbiranjem obvestil kmalu ugotovili, da so bili poleg poškodovanega v incident vpleteni še štirje moški. Gre za 29-letnika iz okolice Ptuja in za še tri moške z območja Maribora, stare 45, 37 in 32 let,” je še pojasnila.

Policija je 29-letniku odvzela prostost še isti da, ostalim pa v ponedeljek.

Po kazenski ovadbi je četverica zaenkrat utemeljeno osumljena kaznivega dejanja nasilništva, za kar je predpisana kazen do treh let zapora, se pa lahko zgodi, da se bodo očitki zoper katerega od vpletenih še dodatno zaostrili. Kriminalisti po besedah tiskovne predstavnice “pri izvedbi procesnih opravil našli in zasegli predmet, ki ga je eden od osumljenih uporabil pri izvršitvi kaznivega dejanja”. Za kakšni predmet gre ni zakrila. Po virih Večera naj bi šlo za nekakšni palici.

V četverici tudi Pfeifer

Večerov vir je izdal identiteto 29-letnika, ki je vpleten v dogodek. Gre za Kristijana Pfeiferja, ki je že v preteklosti delal preglavice policiji. Poleg tega, da je zaradi svojih kriminalnih dejanj ogrozil svoje življenje, je bil tudi že v zaporu. Spomnimo: Leta 2018 je s svojimi prijatelji v Krčevini pri Vurbergu prišel izzivati Tomićevega sina Žana. Dogajanje se je nadaljevalo s streli, ki jih je sprožil Janko Tomić in smrtno ranil Pfeiferjevega prijatelja Kreslina ter Pfeiferju ranil nogo.

Septembra lani naj bi bil izredno hudo poškodoval18-letnega fanta, po neuradnih Večerovih informacijah ga je zbil na tla in mu stopil na obraz. Fant je moral na operacijo, ki se je končala s ploščicami v obrazu, samo dan kasneje pa je v bolnišnici pristal tudi Pfeifer, zaradi spora med njim in Mariborčanom, mojstrom borilne veščine K-1.