Lastnici prenovljene hiše se je življenje postavilo na glavo, pravi. Do šestega maja sta s hčerko, ki ravno v teh dneh piše izpite iz mature, hvaležno bivali v prenovljenih prostorih, potem so jo nekdanji lastniki vrgli pred vrata. Zdaj živi v avtu, drugega stanovanja pa ji nihče ne odda, pravi. “Ljudje me poznajo s televizije in mi očitajo, da sem hišo hotela prodati.”

“Bivši lastnik je vse to naredil na svojo roko”

Predložila sem jim dokazilo o nakazilu denarja za hišo. Prišli so k meni in me vrgli ven kot psa. V vrečkah so mi dali nekaj mojih stvari, vse ostalo, skodelice, žlice, hrana, vse kar je bilo moje, vse so mi vzeli,” je za maribor24.si pojasnila gospa, ki so ji v oddaji prenovili dom.

Potem, ko se je znašla na cesti pa je sledil še drugi šok, prenovljena hiša se je znašla v rubriki nepremičnin za prodajo, javnost pa jo je takoj očrnila, češ, da se je z brezplačno okoristila v oddaji, zdaj pa bi rada še zaslužila. Meni, da so oglas objavili bivši lastniki, isti ljudje, ki so jo postavili pred vrata lastnega doma. Prepričana je tudi, da so jim pri tem pomagali sosedje ter sorodnik sosedov.

Jaz te hiše nikoli v življenju nisem hotela prodati, vse to so bivši lastniki naredili na svojo roko, zdaj pa odvetniki rešujejo, kar se da,” še pove.

Sosedje so me okradli, ukradli so mojo hrano, barvo za fasado, veliko stvari so dali bivšemu lastniku.

Trenutno nimam niti strehe nad glavo in živim na cesti, zvečer prespim v avtu, kaj pa mi preostane.

Bila sem že na ogledu stanovanja, pa mi ga nočejo oddati, zaradi delovne akcije mi očitajo,

Med snemanjem je prenos lastništva šele potekal

V času, ko so mi člani Delovne akcije prenavljali hišo, še nisem bila lastnik hiše, sem pa imela dokazila, da lahko nakažem kupnino, vse smo overili tudi notarsko,” pojasni lastnica.

Njena hči ravno zdaj opravlja maturo: “Ko se uči, je lahko včasih tudi pri moji mami, kjer tudi prespi na tleh na blazini, prostora pa ima tudi ona zelo malo. Dogovorjeni sva, da ima na tak način vsaj hči do konca mature streho nad glavo.”

Sogovornica si želi, da bi v Mariboru vsaj začasno, dokler sodni mlini ne odločijo njene usode, lahko najela stanovanje. Želi si da ji ne bi bilo več treba spati v avtu in bi se hči lahko v miru učila za maturo. Najbolj hvaležna bo, če ji lahko pomagate najti streho nad glavo s stanovanjem za najem in morda kasnejši odkup.

Ker ji ni preostalo drugega, je želela vsaj začasno najeti neko stanovanje, da ji ne bi bilo treba spati v avtu: “Odvetnik me je opozoril, da so sodne počitnice pred vrati in se lahko primer zavleče. Svetoval mi je, naj najamem stanovanje, po možnosti tako s kasnejšim odkupom, pa tega v Mariboru nisem našla.”

Bila sem že na ogledu stanovanja, pa mi ga nočejo oddati, zaradi delovne akcije mi očitajo.

Poskus, da bi najela stanovanje, za zdaj ni bil uspešen: “Bila sem že na ogledu stanovanja, pa mi ga nočejo oddati, zaradi delovne akcije mi očitajo.

“Odvetnik mi je svetoval, naj malo potrpim, ampak jaz sem čisto na koncu,” je svojo situacijo opisala v joku.