Nataša Pirc Musar, ki je med prvimi napovedala kandidaturo za predsednico, doslej še ni vložila podpisov, je pa danes z zbiranjem podpisov pričela tudi v Mariboru. Poleg zbiranja podpisov se je kandidatka srečala z nekaterimi mariborskimi politiki. Med njimi je bil tudi predsednik Stranke mladih – Zeleni Evrope Igor Jurišič.

Stanka in kandidatka si delijo iste vrednote in cilje

Po pogovoru s predsedniško kandidatko so v stranki ugotovili, da delijo iste vrednote, kot so svoboda, demokracija, solidarnost, človekove pravice, zavzemanje za vladavino prava in pravno državo. Delijo tudi iste poglede na razvojne, politične, družbene in tudi varnostne izzive Slovenije in Evrope ter iste ideale na področju zelenega prehoda in trajnostnega razvoja.

“Skupno nam je tudi zavedanje, da planeta nismo podedovali, ampak smo si ga zgolj izposodili od naših vnukov in pravnukov, zato je naša skupna dolžnost, da jim ga vrnemo v boljšem stanju, kot smo ga prejeli od naših prednikov,” so še sporočili iz stranke.

Poleg tega se oboji zavedajo, da bo v prihodnosti potrebno stremeti k spodbujanju prehoda v podnebno nevtralno družbo z znižanjem emisj in pospešenim ter pravičnim prehodom na zeleno energijo, spodbujanju zaščite naravnih virov, okolju prijazne pridelave hrane, varovanju kakovosti zraka in vode ter stremeti k zmanjšanju porabe tako energije kot opuščanju uporabe izdelkov za enkratno uporabo, in spodbujanju zmanjšanju porabe ter zmanjšanju količin odpadne energije, hrane in drugih dobrin.

Skupen je tudi cilj za zaščito pravic živali.

Izvršni odbor Stranke mladih – Zeleni Evrope je po tem pogovoru na svoji seji soglasno sklenil, da na predsedniških volitvah, ki bodo 23. oktobra 2022, podpre kandidatko gospo Natašo Pirc Musar.

Predsednik stranke Igor Jurišič je po podpori kandidatki Pirc Musarjevi povedal: “Tudi sam osebno verjamem, da je prav gospa Nataša Pirc Musar tista kandidatka, ki združuje izkušnje, strokovnost, karizmo in integriteto za Predsednico Republike Slovenije in zato pozivamo vse, ki želimo strankarsko neodvisno predsednico in ki bo predsednica vseh državljank in državljanov Republike Slovenije, da se volitev udeležite in podprete gospo Natašo Pirc Musar.”