Kot vsak petek v juliju in avgustu vas tudi nocoj, 20. avgusta 2020, ob 20. uri pred Hišo Stare trte na Lentu na Vojašniški ulici 8 v Mariboru čaka prav posebno doživetje. Tokratno druženje ob vrhunski ponudbi vin in odlične glasbe, že sedmo zapored, so naslovili Dišeči večer vina in cvetja.

V Zavodu za turizem Maribor so napovedali: “Vinski večer bodo zaznamovali cvetlične note traminca, opojni vonj svežih vrtnic in zapeljive sladice.”

Vinsko degustacijo bo nocoj vodil sommelier Jernej Lubej. Vina in njihove zgodbe bo predstavil skozi sproščen pogovor s štajerskima vinarjema Steyer in Jaunik. S popevkami bo nastopil akustični duet Pupa in Denis. Petkov vinski večer je del projekta Evropska gastronomska regija 2021.

Foto: Visit Maribor, Facebook

To bo predzadnji vinski večer tega poletja

Število mest za Dišeči večer vina in cvetja je omejeno, zato je zaželena rezervacija na telefonski številki 02 251 5100 ali prek elektronske pošte [email protected]. Za udeležbo na dogodku je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT (preboleli, cepljeni ali testirani). Cena šestih vinskih vzorcev s sladko kulinarično spremljavo znaša 18 evrov. Cena kozarca vina je od 3,5 do 5 evrov.

To poletje še dva vinska večera pri Hiši Stare trte na Lentu

20. avgust ob 20. uri: Dišeči večer vina in cvetja

27. avgust ob 20. uri: Ženski večer z vinsko in glasbeno miksologijo