26. septembra bo v Mariboru konferenca o iskanju kariere glede na napovedi zelene in digitalne transformacije trga dela.

Vljudno vabljeni na brezplačni dogodek “Štartaj kariero za zeleni in digitalni prehod”, ki bo potekal v ponedeljek, 26. septembra 2022 med 10:00 in 15:00 uro v prostorih Hotela Maribor, Glavni trg 8. Maribor.

Skupaj z mednarodnimi in slovenskimi strokovnjaki ter tudi vami bomo iskali odgovore na vprašanje, kakšne pristope in aktivnosti načrtovati, da se glede na napovedi zelene in digitalne transformacije trga dela zagotavlja dostojna in fleksibilna prihodnost dela. Zato na dogodku nikakor NE SMETE MANJKATI!” so zapisali organizatorji.

Dogodek je namenjen predstavnikom delodajalcev, kadrovskim strokovnjakom, kariernim svetovalcem, iskalcem zaposlitve in zaposlenim! Svojo prijavo lahko do 19. septembra 2022 oddate na tej povezavi.

Hitri zaposlitveni zmenki z delodajalci, individualno svetovanje in okrogla miza

Na sejemskem programu za iskalce zaposlitve 50+ bodo med drugim hitri zaposlitveni zmenki z delodajalci, individualno karierno svetovanje in okrogla miza na temo trendov na področju zaposlovanja oseb 50+, prednosti zaposlovanja oseb 50+, osebne izkušnje pri iskanju zaposlitve 50+ ter kako so lahko iskalci zaposlitve še bolj konkurenčni in zanimivi na trgu dela.

Hitri zaposlitveni zmenki z delodajalci so ena od možnosti spoznavanja delodajalcev z iskalci zaposlitve. To so organizirana srečanja, kjer se potencialni kadri spoznajo s predstavniki podjetij. V petminutnem srečanju oseba predstavi svoj zaposlitveni profil, izkušnje, prednosti in interes za delo, delodajalec pa postavi kakšno vprašanje, poda povratno informacijo o njihovem nastopu, predstavi svoje potrebe po zaposlovanju ter se s kandidati lahko tudi dogovori za dodatno srečanje oz. predstavitev.

Na individualnem kariernem svetovanju za uspešnejši vstop na trg dela bo medtem govora  analizi pisne predstavitve, pripravi na zaposlitveni razgovor, ukrepih za spodbujanje zaposlovanja 50+, ter spletni zaposlitveni portali in druge informacije, ki so iskalcem zaposlitve lahko v pomoč in podporo.

“Štartaj kariero za zeleni in digitalni prehod”

Ljudje naj bi si želeli postavljati nove izzive, se učiti in nenehno rasti v kraju, kjer delajo. Da bi jih opolnomočili, morajo organizacije preseči omejitve tradicionalnega napredovanja in omogočiti zaposlenim širši nabor priložnosti v organizaciji. Karierna pot naj omogoča zaposlenim, da raziskujejo in vizualizirajo več kariernih možnosti na podlagi njihovega znanja, veščin, sposobnosti, interesov in kariernih ciljev ter potreb organizacije. Ko ljudem omogočimo, da svobodno raziskujejo svoje priložnosti in odkrivajo lastne potenciale, raste celotna organizacija.

Na dogodku bodo izjemne slovenske kadrovske strokovnjakinje in strokovnjakinje na področju zelene ekonomije: Profesor dr. René Schmidpeter, soustanovitelj M3TRIX Instituta za trajnostno preobrazbo in mednarodni profesor trajnostnega upravljanja v Nemčiji, Ana Struna Bregar (CER), Kim Turk Mehes (Deloitte), Anisa Faganelj (AMZS), Urška Stanovnik (Optiweb), dr. Danijela Brečko (Sofos), Maja Majstorović Hajduković, Agile People Slovenia idr.

Skozi napovedi zelene in digitalne transformacije trga dela je ljudem treba predstaviti, da so v procesu sprememb najbolj pomembni in da je vseživljenjska karierna orientacija tista, ki zaposlenim v podjetjih krepi njihov razvoj in delovno aktivnost. Poseben poudarek pri njihovi rasti mora biti razumevanje novih oblik dela in prehoda v zeleno energijo, saj nastajajo delovna mesta, ki jih še nekaj let nazaj nismo poznali. Skupaj z neprestanim razvojem tehnologije in digitalizacijo je svet dela danes v mnogočem zelo drugačen, zato zahteva veliko novih veščin.

Več o programu dogodka na tej povezavi.