Danes so se na Štajerskem začele zimske počitnice. Pred šolarji je teden dni veselja, ki jih lahko izkoristijo za številne zabavne aktivnosti in doživetja. Živahen program za otroke v tednu od 26. februarja do 2. marca pripravljajo tudi v mariborskem Europarku. Otroci se bodo lahko udeležili ustvarjalnic, se zamotili z igro v otroškem parku Čarobni svet ter si ob koncu tedna ogledali še otroško predstavo v gledališču Veverice Mice.

Ne zamudite Europarkovih otroških ustvarjalnic

Na največji nakupovalni destinaciji severovzhodne Slovenije med zimskimi počitnicami pripravljajo pravo otroško ustvarjalno vasico. Od danes, 26. februarja, pa vse do sobote, 2. marca, bodo otroci med 16. in 19. uro na osrednjem prireditvenem prostoru lahko obiskali številne ustvarjalnice. Danes, v četrtek in soboto bodo animatorji poskrbeli za poslikave obrazov, v torek in petek za glitter tatuje, v sredo in četrtek pa je na vrsti ustvarjalnica modeliranje balonov. Ves čas dogajanja bodo lahko otroci ustvarjali različne živali iz gozda, se igrali v otroškem igralnem kotičku, v katerem bodo za igro postavljeni tudi šotori, se sprostili v bralnem kotičku ter se preizkusili v različnih zabavnih in miselnih igrah.

Ponedeljek, 26. 2.: poslikava obraza
Torek, 27. 2.: glitter tatuji
Sreda, 28. 2.: modeliranje balonov
Četrtek, 29. 2.: poslikava obraza
Petek, 1. 3.: glitter tatuji, modeliranje balonov
Sobota, 2. 3.: poslikava obraza

V soboto, 2. marca, so v Europarku od 16. do 19. ure pripravili aktivnosti za celotno družino. Starši in otroci se bodo lahko pomerili v nožnem pikadu ter spretnostnem poligonu, na katerem bodo premagovali različne ovire. Otroci bodo lahko obiskali še likovne ustvarjalnice ter druge aktivnosti, ki spodbujajo kreativnost in razvoj spretnosti. Vse dogajanje bo potekalo istočasno, da lahko obiskovalci nenehno krožijo med aktivnostmi.

[[image_1_article_63654]]

Otroška za...ljubljena predstava

V soboto, 2. marca, ob 11. uri bo na ogled otroška predstava v izvedbi Andreje Zupančič. Predstava vključuje povezan šopek za...ljubljenih skladb iz zgoščenke Za...ljubljene pesmice, ki prinašajo sporočila o pomenu ljubezni do narave, živali, soljudi, planeta Zemlje, knjig in celo do drugačnosti. V predstavi nastopata tudi lutki – zaljubljenca Kaja in Jaka, vsak s svojo pesmijo. Jaka v pesmi Drugačen pob odkriva predsodke ter med drugim razlaga, zakaj ljubezen vedno zmaga. Kaja pa s pesmijo Vonj po medenjaku predstavi prve šolske ljubezni in pove, da se »zaljublja po tekočem traku, ker ima ljubezen vsaka vonj po medenjaku«. Ne zamudite nastopa z duhovitimi monologi in animacijo otrok, ki predstavo soustvarjajo od začetka do konca. Predstava bo na ogled v nadstropju v bližini gostinskega lokala Ginger. Po zaključku predstave bo otroke obiskala Veverica Mica.

Med zimskimi počitnicami vabljeni v otroški park Čarobni svet

Prav tako lahko otroci med zimskimi počitnicami med 9. do 21. uro obiščejo Europarkov otroški park Čarobni svet, v katerem je vsak dan živahno. Otroci se od ponedeljka do sobote lahko spuščajo po toboganu, preizkušajo plezalno steno in se brezskrbno igrajo, medtem ko starši opravijo nakupe. Najmlajši lahko v Čarobnem svetu skupaj s prijatelji tudi praznujejo svoj rojstni dan in se odločijo za eno od treh tematskih zabav. Razigrane dogodivščine bodo otrokom zagotovo pričarale nasmehe na obraze in poskrbele za nepozabne spomine.

[[image_2_article_63654]]