Tudi letos bo vse do petka potekala v spletni obliki. Kot poudarjajo organizatorji, bodo z zavedanjem, da za načrtovanje kariere nikoli ni prezgodaj, mladim znova dali priložnost aktivnega sodelovanja in mreženja z več kot 20 delodajalci. Skozi ves teden se bo zvrstilo več kot 30 ločenih dogodkov, razdeljenih na tri sklope, in sicer delavnice in predstavitve, kratke predstavitve delodajalcev ter hitri razgovori z mladimi.

V sklopu delavnic bodo potekali dogodki s področja priprave na trg dela in podpore za lažji prehod s trga dela v zaposlitev, informiranje o priložnostih in možnostih za mlade na trgu dela in hitri pregled življenjepisov (CV klinika), kjer bodo udeleženci dobili povratne informacije o življenjepisu in spremnem pismu.

Ob tem se bodo lahko udeleženci danes in v torek seznanili z nasveti, kako najhitreje do prve zaposlitve, kateri poklici so najbolj iskani in kako postati zaposljiv, pa tudi, kako s pomočjo Zavoda RS za zaposlovanje povečati svoje zaposlitvene možnosti.

Ostale tri dni se bodo delodajalci najprej predstavili mladim iskalcem zaposlitve, saj bodo pripravili zanimive, petminutne predstavitve svoje dejavnosti in profila kandidatov, ki jih iščejo. V tretjem sklopu bodo priložnost dobili mladi. Skozi hitre, petminutne informativne razgovore se bodo kandidati predstavili delodajalcem in tako krepili znanja ter veščine za nadaljnje zaposlitvene razgovore.

Na tokratni karierni tržnici bodo med drugim sodelovala podjetja kot so Deloitte Slovenija, Odelo, Paloma, Lidl Slovenija, Pomgrad, GKN Driveline, Aluminium Kety Emmi, SkyLabs, Talum, Nova KBM, Novartis, Lek, pa tudi nekatera avstrijska podjetja.

STA